Интериор като сбъднат сън

Интериор на мезонет в Сан Франциско

Интериорът на този мезонет, намиращ се в гр. Сан Франциско, САЩ, е толкова изумителен, че може би някой ще ни упрекне защо представяме такъв, доста трудно постижим у нас, разкош на широката аудиторията.

Е, може и да стане така, но толкова ни впечатли тази интериорна картина, че не можахме да издържим на изкушението да я споделим с всички, които ценят красивото, независимо от неговата стойност.

Апартаментът представлява мезонет на 3 основни и редица полунива на последния етаж на жилищна сграда в Сан Франциско.
Първото, което грабва окото, разбира се, е щедростта на отворено пространство в жилището, гледката, от което поставя целия град в краката ти. И при това тук има място в дневната зона дори да си растат истински дървета, без да им липсва достатъчно слънчева светлина!

Всъщност, истината е, че тази настоящата жилищна сграда е наследник на стара складова база, чиято реконструкция е извършена от  Martin Building Company. Това е причината за предоставянето на такива разчупени форми и обеми с огромна височина, върху чиято основа се реализира интериорното решение.

Огромните капандури на тавана се великолепен източник на естествена слънчева светлина. Сложните геометрични форми, които рисуват гредите от естествено дърво по тавана оживяват пространството, вдъхвайки живот и  динамика на огромния обем.

В разкошното не само по площ жилище са организирани различни тематични кътове, разделени в три направления – забавление, отдих и връзка с околността чрез панорамната гледка. Истинските дървета и живи растения в големи кашпи осъществяват едно леко докосване до очарованието и енергията на естествената природа.

Бялото е основният цвят, заложен като рамка на интериорната композиция. Всички отделни елементи – мебели, обзавеждане и декорация изграждат една жилищна картина, която всеки би съзерцавал с удоволствие.

Това, че жилището е повече от разкошно е ясно за всеки, но нашите притеснения са дали собствениците познават всяко едно кътче от него и не се ли случва понякога да се изгубят?!

За повече информация:

http://www.martinbuilding.com/site/default.htm

Споделете тази публикация