Как слънцето се усмихна на тухлените стени…

 Интериорен проект за обновяване на дневна зона

 

„Имай куража да следваш сърцето и интуицията си. Те по някакъв начин вече знаят какъв наистина искаш да бъдеш.” 

Стив Джобс

Стената е облицована с тухлички

Тази страхотна мисъл на Стив Джобс от реч, изнесена пред студенти в Стандфорския университет, краси една от стените в дневната зона, чийто интериорен проект за реновиране ви представяме.

Съвсем логично започнахме с този цитат, защото вярваме, че сърцето е най-добрия съветник, та дори когато става въпрос и за такива скромни житейски процеси като ремонт на едно жилище.

Кът за хранене в дневната

Не сте ли съгласни? Вярно е, че човек и добре да живее, все някой ден му се налага… да се впусне в приключението „Домашен ремонт“… Това не винаги е провокирано от факта, че нещо е твърде остаряло или не може повече да служи вярно на собствениците си, а просто защото нещо в него вече не им харесва.

А за да бъдеш в покой със себе си и за да се чувстваш добре у дома, то трябва да следваш интуицията си и да направиш първите стъпки към промяната!

Интериорен проект за реновиране на дневна зона

Автор на проекта, довел новото в тази дневна зона, е интериорният дизайнер Диана Лазарова, а ето и нейния разказ как цитатът на Стив Джобс всеки ден напомня на обитателите на дома, че трябва да имат смелостта да вярват в себе си!

„Дневната зона е отворено пространство – с нестандартна форма и доста тясно,  включващо кътове за отдих, за хранене и кухня.

Кухнята е с нов гръб и плот

Кухнята е елементът, който бе даденост в жилището и трябваше да се промени само отчасти. В предишния си вариант тя е била изпълнена в цвят венге и бежово – цветово решение, което вече никак не допада на собствениците и те искаха нещо по-свежо и модерно, но ако може, без особени промени.

Старите шкафове са оцветени в бяло и жълто след обновяването

За тази цел смених плота и гърба на места с цвят на натурално дърво, по което има надписи и принтове. Горните шкафове станаха бели и един ред жълти за повече свежест. За са е и по-светло в този кът, поставих шина с много прожекторчета, които могат да се местят и да се насочват според конкретната необходимост.

Между колоната и стената е поставен бар-плот

Освен че помещението е с твърде начупена форма, в него има и една носеща колона,  която много пречи, но няма как да се премахне. Всъщност точно тя разделя кухнята и дневния кът. Тъй като не можеше по никакъв начин да се скрие,  реших да я акцентирам с тухли и жълта етажерка по цялата й височина. Така тя стана по-широка, но пък това позволи да сложа малка лежанка към дивана в къта за отдих.

Колоната е облицована с тухлички и жълта етажерка по цялата й височина

Между колоната и стената остана малко пространство, което реално не можеше да се използва за нищо и ми хрумна идеята да поставя бар с две столчета, изпълнени от същия дървесен материал с принтове като на кухнята.

Ъглова жълта етажерка на стената

Проектирах малка и плитка TV секция, която завива на ъгъла към кухнята, за да може да се използва и стената в тази част на дневната. Всъщност малката стеничка е боядисана с черна боя, каквато се използва за черни дъски, и може да се пише с тебешир върху нея.

Шина с насочващи се прожекторчето и "черна дъска" на стената

Стените в дневната са облицовани с така актуалните в последните години декоративни тухлички в различни цветове – натурално червено и бяло.

Цитат на Стив Джобс краси стената в дневната

Като акцент на стената изписах една от любимите ми мисли на Стив Джобс, която се оказа, че и собствениците много харесват.“

Да следваш сърцето и интуицията си – дори и да нямате този цитат на стената във вашия дом, дайте воля на смелостта си, когато те ви напомнят, че е време за промяна!

 

Галерия:

 

 

За повече информация и контакти:

инж. Диана Лазарова – интериорен дизайнер

тел.: 0893 482 610

facebook.com/Diana.Lazarova.Design

dianalazarova.blogspot.com

 

Ламиниран паркет
Висящи лампи в магазин Жилища 

 

Гранитогрес
Облицовъчни тухлички

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment