За интериора, живота и страстта… почти като в роман на Стендал

Интериор на апартамент в червено и черно в София

 

Не е известно със сигурност защо Стендал е нарекъл прочутия си роман „Червено и черно“, макар да има много интерпретации по въпроса, не ни е известно и дали собствениците на това жилище са горещи почитатели на творчеството му, но е факт, че техният дом е интериорно отражение на този класически, страстен и драматичен цветови дует!

Дневна зона

Автори на интериорното решение на жилището, намиращо се в центъра на столицата, са дизайнерите от студио ИДЕА, а дали и вие ще откриете аналог с романа на френския класик, остава да проверим…

Дневна зона - седящ кът

А ние ще допълним още, че в това интериорно бижу освен френски полъх, ще усетите и влияние на далечни източни култури, по-точно от страната на изгряващото слънце!

Кът за хранене в дневната

Интересна комбинация, но създала завладяваща концепция, основана на минимализъм, изчистени форми и много светлинни източници в помещенията, стените и дори завесите.

Кът за отдих и съзерцание

Дневната зона е внимателно балансиран микс от местно произведени и маркови италиански мебели в палитра, повлияна от внушението, което носи съчетанието червено и черно – почти по Стендал!

Цветовете са предимно мнонохраматични, с умерени червени акценти като декоративния контрастен шев на дивана B&B. Червеният лакиран плот на трапезарната маса се е врязъл в кухненския остров, разположен в средата на просторната кухня.

Кухня

Всички уреди в кухнята могат да бъдат напълно скрити с помощта на специален механизъм на вратичките на мебелите.

Дневна зона

Японското влияние в интериора е видимо не само в минималистичния подход към обзавеждането и дизайна на мебелите. Растерът на светещата стена в хола напомня за стените, срещани най-често в императорските вили в Япония от периода Едо. В случая стъклото на стената, която служи и за гардероб, е ламинирано с истинска оризова хартия.

Антре

Тъмният паркет на подa кореспондира с черната ламперия, като в коридора върху нея има дискретна фрезовка с цветове на японска вишна. Този мотив се повтаря на няколко места в целия апартамент.

Родителска спалня

Родителска спалня

Спалнята на собствениците също е в японски стил. Материалите обаче са умишлено подбрани с по-съвременен и европейски стил.

Детска стая

Дори и в детската стая дизайнерите са заложили на червения цвят, но тук той носи ефект на жизнерадост и свежест – съвсем логично за помещение, владение на деца!

 

Галерия:

Фото: Минко Минев

 

За контакти:

Idea International Ltd.
гр. София, ул. “Леа Иванова” 2
+359 2 865 0054, +359 2 963 1242
+359 898 67 90 60; +3598 97923358

е-mail: office@idea.bg
ideainteriors.co.uk

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

 

Споделете тази публикация

Post Comment