Камък, бургундско червено, цветя и…

Интериорен дизайн на апартамент с площ 67.36 кв.м

 

Много е вероятно от пръв поглед част от вас да решат, че се опитваме да ви заблудим с квадратурата на това жилище, но истината е такава – апартаментът е действително с обща площ 67.36 кв.м.

Но точното и умело разпределение на пространството, както и интериорното му оформление, създават усещане за много простор, независимо, че цветовото решение не залага предимно на светли неутрални тонове.

А как, къде и защо се срещат натюрелът на камъка с цвета на бургундското червено и флоралните мотиви, ни разказаха авторите на този проект – дизайнерите от студио InDesign:

“Апартаментът се намира в новопостроена жилищна сграда в столицата и съдържа дневна зона, антре, две спални и баня, която не е включена в проекта.

Въпреки скромната му квадратура, собственикът постави като условие “по-тежък” интериорен стил, в който да се съчетаят мазилка с каменна облицовка, ниши и окачени тавани, изградени с гипсокартон, вместо добилите популярност щори да има завеси, както и флорални мотиви за декорация в части от жилището.

Нашата задача бе да разпределим правилно функционалните зони и да съчетаем всички тези предпочитани елементи в едно завършено цяло.

Дневна зона

В дневната задължително трябваше да присъстват максимално големи, спрямо пропорциите на помещението, диван и трапезарна маса.

За да разделим функционално пространството на две зони, използвахме нетрадиционен ТВ шкаф с рамка. Самата конфигурация от едната страна е ТВ модул, а от другата са разположени трапезарни шкафове.

Окаченият таван е визуално доста тежък като дизайн и затова висящи осветителни тела има само над трапезарната маса, а в зоната за почивка са  вградени лунички и скрито осветление.

Две от стените са облицовани с изкуствен  камък,  а част от тавана и третата стена са с покрити с декоративна мазилка.

Антре

Акцентът в антрето е опънатият светещ таван с флорален мотив и огледалото с Led осветление.

Спалня 1

Водещ при цветовото оформление на тази спалня е теменужено лилав нюанс. Леглото е тапицирано и с борд. От двете му страни са изградени декоративни ниши от гипсокартон с вградено осветление.

Тапицираната табла на леглото преминава в облицовка от ПДЧ. Интересното тук е, че стената зад леглото изглежда вдлъбната, а над леглото – изпъкнала. Този ефект е постигнат благодарение на нишите от гипсокартон.

Големият гардероб е с огледални плъзгащи врати- решение, което води до  оптически увеличаване на  пространството.

На стената срещу леглото са поставени окачени етажерки с геометрична форма в бяло и лилаво, с предвидено място за TV.

Спалня 2

Леглото и в тази спалня е с тапицирана табла, зад която на стената е монтирано огледало, продължаващо частично и на тавана, декорирано с принт с флорпални мотиви. Същите мотиви се повтарят и върху вратите на гардероба.

Две висящи осветителни тела заместват традиционните аплици или настолни лампи, а на тавана са монтирани и лунички.

В цветовото оформление на помещението е заложено на меки пастелни земни тонове. Комбинация от плътни и ефирни завеси осигурява необходимият уют и интимност на помещението.“

Жилище с ярка индивидуалност и максимална функционалност, въпреки своите само 67 кв.м – това е изводът, който направихме ние – вярваме, че и вие ще се съгласите с нас, нали?

Галерия:

 

 

За контакти:

Студио INDESIGN
гр. Варна
кв. “Чайка”, бл.27, партер
моб: 0878 917 86
nikolay.nikov@indesign-bg.com

www.indesign-bg.com

 

 

 

……………………………………….

Споделете тази публикация

Post Comment