Комфорт и семпла елегантност само в 48 кв.м

Интериор на малък апартамент

 

Едва ли ще повярвате, че този апартамент, в който има наистина всичко, е с площ само 48 кв.м. Но е факт, че жилището, което се намира на последен етаж, е събрало всички необходими функционални зони, за да се радват обитателите на пълен комфорт.

Апартаментът включва едно голямо открито пространство, без почти никакви ограничителни прегради, които да отделят функционалните кътове.

Благодарение на това решение, помещението изглежда по-голямо, отколкото е в действителност.

Хол, трапезария, кухня и спалня си съжителстват хармонично в резултат на внимателно планиране и съобразяване с възможностите на малките пространства.

Своят принос към добрия резултат дава и избраната неутрална цветова палитра – комбинацията от сиво, сребристо, синьо и бяло клони към студената гама, но точно заради това жилището оптически изглежда по-просторно.

Обзавеждането е семпло, но същевременно елегантно. Доза лукс внасят сребристите повърхности на кухненските уреди – тук е поместена дори и пералня.

Кътът за хранене е оформен като продължение на кухненския плот, но около масата има достатъчно място дори и за гости.

 

За да се запази неприкосновеността на зоната-сън, спалнята е частично отделена с панел, който в по-голямата си част е от стъкло, за да позволява свободното проникване на слънчевата светлина.

Единствено банята е самостоятелно помещение, но за да се спестява пространство, вратата е плъзгаща.

 

Непосредствено до меката мебел с авангарден дизайн е разположен кът, който съвместява функциите на работен кабинет и зона за отдих. Удобна лежанка и мини-градина в японски стил са добро местенце за релакс след приключването на донесената за домашно у дома работа.

Споделете тази публикация