Интериорен проект на апартамент 160 кв.м

Всичко, за което можеш да мечтаеш…

 

Какво му трябва чак толкова на човек… Тази фраза много често я използваме по различни поводи, с примирение приемайки невъзможността да  можем да си позволим собствена къща с градинка или жилище с много стаи…

Да, но въпреки това вярваме, че мечтите може и да се сбъднат някой ден и проектът на едно голямо красиво жилище може да ни даде стимул да ги преследваме още по-упорито.

Интериорен дизайн на дневна

Интериорният проект, който представяме, е на апартамент с обща площ 160 кв.м, състоящ се от просторна дневна зона, основна спалня, антре, две бани, кабинет и стая за гости (която не е обект на този проект).

Автор на проекта е интериорният дизайнер Иван Стефанов, чийто разказ с подробности от “кухнята” по време на работата при реконструкцията и интериорното оформление на жилището, ви предаваме:

Съществуващото разпределение не устройваше собствениците, което наложи известни архитектурни промени.

Първата бе разширяването на спалнята чрез конструктивно присъединяване на малка съседна стая, а след това се извърши преграждане на друго помещение, за да се обособят стаята за гости и кабинетът.

След премахване на вратата към дневната, тя се обедини с антрето, създавайки още допълнително пространство. Това ново разпределение наложи цялостна преработка на електрическата инсталация, а водопроводите бяха изведени според вече изготвения проект.

Антре

Интериорен проект на дневна зона - кът за работа

В антрето зад привидно декоративната стена на квадрати, успяхме да вместим цяло гардеробно помещение.

В него освен място за връхни дрехи, обувки и всякакви дребни полезни вещи, се поместиха пералня със сушилня над нея, а най-отгоре, над тях, и 50 литров бойлер – необходим при евентуална профилактика или аварийни ситуации.

Дневна

При изграждане на интериорната концепция в дневната зона приоритет бе залагането на естествените материали – паркетът е от палисандрово дърво, съчетан с MDF фурнир, също палисандър, в комбинация с лакирани плоскости и стъкло за корпусните мебели и декоративната облицовка на колоните.

Осветлението е разделено на зони според отделните функционални кътове.

Осветлението е разделено на зони според отделните функционални кътове.
Стените на помещенията както в дневната, така и в останалите помещения,  са решени в бяло, като фон, на който да се получи силният контраст с останалите елементи.

Овален извит стъклен плот отделя визуално кухнята от останалите зони в дневната.

Овален извит стъклен плот отделя визуално кухнята от останалите зони в дневната.
Кътът за отдих е оформен от мека мебел в млечно бяло и ниска холна масичка, а голямата тапицирана табуретка може да се използва и като допълнителна помощна масичка при необходимост.

Кътът за отдих е оформен от мека мебел в млечно бяло и ниска холна масичка

Кътът за хранене е обзаведен с висока маса от тъмно дърво и бели столове с модерен дизайн.
Мебелите както в дневната, така и в цялото жилище се изработват по поръчка от българска фирма и са изцяло съобразени с особеностите на всяко помещение.

Основна спалня с прилежаща баня

Голямото легло с размери 200/220 см е с висока тапицирана табла в рамка от дърво.
Гардероб е организиран най-общо в две части –  за Него и за Нея.. Кът за лек релакс, състоящ се от двуместен диван, кресло и стъклена масичка,  е организиран между леглото и стената с TV модул. Част от стените в спалнята са облицовани с огледала.

Голям плюс за спалнята е прилежащата й немалка баня, решена в различни нюанси на пастелни земни цветове.

Плотът с две мивки е голямо удобство, както и хидромасажната вана, над която има вградена глава на душ, тип “пита” за бързо освежаване.

Кабинет

Кабинетът е изцяло облицован с  плоскости от декоративен МДФ, а на тавана са  монтирани луни и  диодно осветление, скрито над опънатия таван.

Кабинетът е изцяло облицован с плоскости от декоративен МДФ

Стая за гости

Стаята за гости, макар и малка, е оборудвана с всичко необходимо за комфортното пребиваване на близък роднина или приятел.

Баня за гости

Банята за гости е изпълнена в неутрални тонове, близки до тези в антрето, а декорацията с флорални мотиви внася акцент и настроение. Мивката е двойна, а душ-кабината е съставена от два самостоятелни сгъваеми модула, които плътно прилепват към съответните стени – така,  когато не се използва, кабината практически не присъства и не отнема от обема на помещението.”

Банята за гости е изпълнена в неутрални тонове, близки до тези в антрето

Мивката е двойна, а душ-кабината е съставена от два самостоятелни сгъваеми модула

Е,  какво повече наистина би му трябвало на човек – 160 кв.м красиво жилище и много хубави моменти в него!

За повече информация и контакти:

Интериорен дизайнер: Иван Стефанов

Тел: 0884 35 10 11
e-mail: stefanovproject@gmail.com
www.sproject.eu

Споделете тази публикация