Интериорен проект на апартамент 115 кв.м

Класически нотки и полъх на есен в съвременно жилище

Проектът, който представяме, е на апартамент с обща площ 115 кв.м, създаден от дизайнерско студио Кала дизайн. Каква е точната връзка между класическия стил и есенната палитра, ще разберете от разказа на дизайнерите за работата им по проекта:

“Жилището се на намира на последен етаж в столична сграда. Включва дневна зона с кът за отдих, кухня, кът за хранене, както и 2 спални помещения. Всяко от основните помещение разполага със собствена тераса.

Дневна - план

Собствениците са  активно работещи хора с вече отгледано дете, което отдавна има свой собствен дом. Ето защо една от спалните в жилището се превърна в работен кабинет.

Тъй като собствениците са ценители на класическите мебели и държат на уюта и спокойствието в дома си, при интериорната концепция заложихме на спокойни цветове и класически нотки в обзавеждането.

Нашата задача бе в рамките на само 2 седмици да преорганизираме новото им жилище,  да подготвим визията и техническата документация за строително-ремонтните дейности, както и обзавеждането.

Дневна зона

Първо преорганизирахме голямата дневна и кухнята, за да се инсталира един телевизор в цялото общо  помещение, към който да има видимост от всички страни.

Семейството разполага с богата колекция от книги, което наложи голяма част от обзавеждането в дома им да е посветена на съхранението й.

По тази причина много от шкафовете в цялото жилище са специално конструирани за книгите и са снабдени с осветени стъклени витрини за по-добрата им организация.

 Богато сме използвали таблени вратички в класически стил за фасадите на мебелите.

Масата за хранене е разположена между къта с мека мебел и кухнята. Самата кухня е не е голяма, разположена Г-образно и обособена чрез корпусната мебел, която визуално маркира отделните функционални зони в общото пространство.

Стените са шпакловани,  покрити с висококачествени акрилатни бои, и са отделени от таваните чрез декоративни корнизи. Осветлението е меко, локално и с жълта светлина, за да подсили ефекта на есенните цветове в проекта.
Като цяло интериорът в дневната зона е решен в топли земни цветови гами.

Акцентът пада върху слънчево жълто и топло оранжево. Подовете са в керемидени тонове. Паркетът е от естествен дъб.

Повечето мебели са изцяло от масив дъб с червен байц.

Антре

Като първа стъпка премахнахме вратата между антрето и дневната.

Оставихме отворено преминаването като за по-ясно естетическо възприятие оформихме свод при строителния отвор

 

Спалня

Дневна - план

В спалнята си позволихме комбинация от по-пастелни и светли тонове. В това помещение се възползвахме от пространството над леглото, за да поставим окачени шкафове за съхранение.

Това се наложи поради ограничената квадратура на стаята – 12 кв.м.

Оптически разширихме пространството, използвайки ефекта на огледалата. Вратите на гардероба са огледални, огледала има и в нишите от двете страни на леглото, едната, от които, е организирана като тоалетка.

Кабинет

В това помещение първоначално обособихме декоративни ниши от гипсокартон зад бюрото, за да скрием грозни оголени водопроводни тръби.

Организирахме малък кът за отдих срещу голямата библиотека в сходен стил на корпусните мебели в дневната.

 

За повече информация и контакти:

Инж-дизайнер: Яна Мечкарова, tel. 0888780852

e-mail:        yanamechkarova.design@gmail.com
jana@kala-design.com

website:   www.kala-design.com

Споделете тази публикация