Интериорен проект на апартамент с площ 69.60 кв.м

Интериорен проект на апартамент

В основата на създаването на този интериорен проект е заложено желанието на собствениците за цялостно реновиране на апартамента, който се намира в стара тухлена кооперация в гр. София.

Характерно за сградите, старо строителство, е по-голямата височина на помещенията – 3.20 м, което въпреки ограниченото пространство – площта на жилището е около 70 кв.м, създава усещане за светлина и простор в помещенията

Собствениците са младо семейство, което очаква своето първо дете и поставя като изискване пред интериорните дизайнери да създадат нова и съвременна модерна визия на жилището, като съобразят наличието и на свободно за детски игри пространство.

Предназначението на този апартамент е на второ, градско жилище, тъй като за основно ще използват крайградската си къща. Проектът включва интериорно проектиране на всички съществуващи помещения – днeвна, кухня, спалня, антре и баня.

Обединяваща концептуална линия в интериора на жилището е присъствието на нежно лилав цвят като акцент в цветовото решение и като детайл в обзавеждането.

Дневна

В добрите стари строителни практики в жилищата дневната е обособена като отделно помещение. И тук, в този апартамент, тази стая e доста голяма. Това дава възможност за поставянето на обемиста, но много комфортна бяла мека мебел, която е център на уютна зона за почивка и забавления.

Мебелите са с изчистена елегантна визия, впечатляващо е решението за осветление на окачения таван, част от който, както и стената зад меката мебел са оцветени във водещия лилав цвят. Предвидено е и достатъчно свободно пространство за детски кът за игра.

Кухня

Кухнята е със скромни размери, но дизайнерите успяват да поместят всичко необходимо за безпроблемното функциониране на този кът. Резултатът – двуредова кухня с интересен остров, който освен с работна зона, разполага и с шкафове за съхранение на продукти и оборудване. Много находчиво е разположението на масата за хранене, а впечатление правят и осветителните тела над нея.

Кухня

Светлото дърво на кухненските мебели контрастира много ефектно на лилавото оцветяване на част от стените и тавана.  Въпреки малкото пространство, е създадена функционална и много кокетна кухня, на която не й липсва нито един детайл.

Кухня Кухня


Баня

Баня

Свежото светло лилаво решение на банята сякаш носи уханието на люляк! Елегантни правилни геометрични форми характеризират интериора на помещението, ефектен контраст е постигнат чрез цвета на мебелите – тъмно дърво за шкафа, бяло за мивката и декоративните рафтчета.

Една от стените, зад тоалетната, е декорирана с плочки с флорални мотиви, които стоят като цветно пано в помещението. Нишата зад вратата е практично обособена като зона за къпане и я отделена със стъклен параван. Душът е с оригинален модерен дизайн, като по-голямата част от него е вградена и само рамото с главата се подават от стената.

Функционалност, модерна визия и елегантна цветова концепция са основните линии в интериорния проект, които успешно трансформират стария апартамент в едно уютно съвременно жилище!

Баня

Баня Баня

 

Спалня

В цветовата концепция на спалнята е заложено на изцяло лилави стени и тъмен декор на мебелите с бял акцент. Централно място заема леглото – интересен е дизайнът на околоматрачната рамка, под която е вградено скрито осветление.

Стандартните в такива помещения аплици над нощните шкафчета тук са заменени с окачени осветителни тела. Голям двукрилен гардероб с плъзгащи се врати и високият шкаф с раздвижен дизайн, интегрирана тоалетка и място за ТВ-кът предлагат достатъчно възможности за съхранение необходимите неща в една спалня. Формулата за функционалността в нощната зона тук е изцяло печеливша. Тъмните декори на мебелите и белите акценти кореспондират много добре с лилавия фон на стените. В спалнята всички елементи са конфигурирани така, че при необходимост да има достатъчно пространство за поставяне на мобилно детско легло за дете до 3 години

 

 


За контакти:

Студио INDESIGN
гр. Варна
ул. “Д-р Пискюлиев” 78, ет.4, офис 11
Моб: 0878 917 86
www.indesign-bg.com
nikolay.nikov@indesign-bg.com

Споделете тази публикация