Интериорен  проект на ателие  70 кв.м

Историята на едно ново жилище

 

Някога под ателие се разбираше помещение, в което се твори и създава някакъв вид изкуство. Е, отдавна вече не е така и подпокривните пространства в новите блокове и кооперации, наречени ателиета, всъщност сменят предназначението си и стават същински жилища.

Разпределение

Това е историята и на ателието, чийто интериорен проект, създаден от дизайнерите на студио INDESIGN, ви представяме. Първоначално това пространство не е било предвидено за постоянно обитаване, но собствениците сами го преустрояват, за да могат да живеят в него. Ателието се намира на последния етаж на нов жилищен блок в гр. Варна.

Към него принадлежи  много голяма тераса, която не е включена в проекта, но от нея се разкрива страхотно красива гледка към морето.

Дневна зона

При влизане в този дом попадаме направо в дневната. Няма врата, която да разделя антрето от дневната. В средата на самата дневна се намира асансьорна шахта, но въпреки това наудобство, дизайнерите намират удачно решение чрез поставянето на газова камина, с която ще се отоплява цялото ателие.

Всъщност клиентите предварително вече са били избрали самата камина,  а дизайнерите уточняват разполагането й. Останалото околно пространство около шахтата се затваря с шкафове, за да бъде максимално оползотворено.

Интериорен проект - списание Жилища

В дневната зона е организиран кът за почивка с мека мебел, ниска масичка и TV-кът, като присъствието на шкафове е силно минимизирано. В нишата до прозореца е ситуирана интересна библиотека.

Интериорен проект

Интериорен проект

В коридора, който свързва дневната със спалнята, ниско в стената са вградени лунички.

Самата спалня е отделена от останалите помещения със съклена врата. Тук пространството позволява изграждането на баня в обема на спалнята, което е страхотно удобство за собствениците.

Помещението е със семпло, но стилно обзавеждане, а като интересен акцент стои твърде нетрадиционното решение за гардероб, състоящ се от конфигурация от шкафове, разположени в стъпаловидна форма.

С изключение на висящите осветителни тела до леглото, останалото осветление в спалнята е от вградени лунички. В банята е предвидено подово отопление.

Интериорен проект на спалня

 

Първоначалната идея на собствениците е да има силно изявено присъствие на метал в обзавеждането на кухненския кът.

В процеса на работа идеята търпи промяна,  но дизайнерите удовлетворяват  тяхното желание като прилагат частично метална облицовка на мебелите в кухнята. В максимална близост е разположен кът за хранене с висока трапезарна стъклена маса.

В тоалетната са използвани вградени варианти на  биде и тоалетното казанче, в резултат на което се се получават две ниши – за разполагане на тоалетни пренадлежности или декоративна украса.

Таванът е опънат, бял и светещ, а за осветление са поставени лунички. Изпозваната подова и стенна керамика наподобява текстурата на естествено дърво.

Бяло и наситено свежо зелено са основните цветове в интериорната концепция на ателието, а естественото дърво в обзавеждането придава още повече уют на неголямото, но елегантно и комфортно бившо ателие, превърнало се в истински дом.

За повече информация и контакти:

Интериорно проектиране

За контакти:
Студио INDESIGN
гр. Варна
ул. “Д-р Пискюлиев” 78, ет.4, офис 11
Моб: 0878 917 86
nikolay.nikov@indesign-bg.com

www.indesign-bg.com

Споделете тази публикация