Интериорен дизайн на таванско помещение с площ 63.24 кв.м

Една мансарда и безброй звезди…

Скритите пространствени резерви на всяка къща обикновено се оказват на тавана!

На тавана могат да се скрият много тайни, но много по-добре става, когато те се разкрият! Точно това се случва и с таванското помещение на една къща в гр. Варна, чиято интериорна трасформация ви представяме.

Мансарда - интериорен проект

Задачата пред интериорните дизайнери, автори на това преобразяване, е да проектират помещение, което да може да се използа еднакво ефективно от всички членове на семейството. Доста сложно, нали?

Като се има предвид различията във възрастта, предпочитанията към различни начини на прекарване на свободното време и формите на забавление, да се създаде толкова многофункционално помещение е сериозно предизвикателство.

Таванското помещение наистина се превръща точно в такова – едновременно предлага достатъчно комфорт и уют за срещи с приятели, чуден терен за младежки купони, мини фитнес студио, работен кът и не на последно място – приятно място просто за почивка и усамотение.

За постигане на интериорна хармония, заоблените арки на прозорците и на трегерите налагат използването на овални форми и в интериора.

Тъй като самото пространство е доста слабо осветено, с цел оптическо разширяване стените, тавана и пода са решени в светли тонове.

Дизайнерите използват лъскав опънат таван, за да може светлината, която навлиза през прозорците, да се отразява в помещението. Осветлението е от външни лунички, за да не отнема от височината и на без това ниския таван – 2.45 м.

До къта с мека мебел има съществуваща ниша, която се обособява като килер за съхранение  на рядко използвани вещи. В същата ниша, максимално близо до дивана,  е вграден и малък хладилник.

 Бижуто на мансардното помещение безспорно е барът със скрито осветление. Стената зад него е изпълнена с декоративен камък. За обслужването на бара се грижат 3 светещи ниши и шкафче със стъклена зелена вратичка.

 

За постигане на максимален комфорт на обитателите дори се открива и необходимото пространство за изграждане на малка тоалетна.

Равносметката – таванът открива скрития си потенциал като се превръща в просторно и приятно пространство, в което всеки от семейството  има отделен  кът за своето хоби. И то в романтичната компания на звездите, обсипващи вечерното небе над морския град.

 

Интериорен проект


За повече информация и контакти:

Интериорно проектиране

За контакти:
Студио INDESIGN
гр. Варна
ул. “Д-р Пискюлиев” 78, ет.4, офис 11
Моб: 0878 917 86
nikolay.nikov@indesign-bg.com

www.indesign-bg.com

Споделете тази публикация