Как романтиката се настани удобно и в големия град…

Интериор-реализация на апартамент 115 кв.м в София

 

Колкото и да не си падаме по сантименталностите, всички обожаваме романтичните моменти, които животът ни поднася като поредната доза от изненадите, които крие – тук вероятно всички сме на едно мнение, нали?

Интериорен проект на апартамент в романтичен ретро стил

Търсим красотата на залеза в компанията на любими хора, откриваме прелестта на капчиците роса по листенцата на дърветата в ранните часове на деня, когато устремено бързаме нанякъде, затаяваме дъх пред вълшебствата, които сътворяват вечер луната и звездната й комнпания… И всичко това ни носи още повече радост, когато се случва в хваналия ни здраво в прегръдката си – не винаги ласкава при това, голям и шумен град!

И точно по тази причина, когато успеем да поканим нежните и романтични емоции за постоянно присъствие в собствения ни дом, поне за малко забравяме целия стрес и агресивно шумни спектакли, които само един голям град може да поставя всеки ден и всяка нощ…

Трапезария

А когато романтиката се съюзи с малко ретро  сантиментални нотки в интериора на жилището, то със сигурност всеки би могъл с право да се похвали, че си има истински, ама съвсем истински оазис на спокойствие, топлина и нежност у дома, останал независим и почти неангажирано със стресиращите всекиго  проблеми на градския начин на живот!

Точно такъв успешен и ефектен резултат са постигнали в работата си дизайнерите от „Моми Студио”, създавайки интериора на апартамента, който представяме.

Кът за отдих в дневна зона

Историята в търсене на романтиката насред големия град започва, когато собствениците – младо семейство, разказват как виждат в мечтите си своето ново жилище – с нестандартно излъчване, да бъде светло и топло, с голяма доза ретро романтични нотки на дизайна и по възможност, реализацията да се вмести в рамките на определен немного висок бюджет.

В търсене на реалния образ на тези мечти, дизайнерите работят по новата визия на апартамента година и половина.

Кът за хранене

Следвайки изискванията на собствениците,  в изграждане на интериорната концепция те залагат на топли нюанси за стените и светли мебели, изработени предимно от масив.

Налагат се и леки конструктивни промени в архитектурното разпределение на апартамента. Една от 3-те проектирани спални е преобразувана в кухня и слята към дневното пространство чрез арка. Друга промяна е присвояване на част от коридора към банята за гости с цел нейното разширяване.

Арка между кухнята и трапезарията

Цветовете по стените в дневната зона са в топли и меки нюанси на жълтото. Повечето мебели са проектирани от студиото и изработени от български производител – кухнята, шкафа за телевизор, меката мебел, гардеробите, спалнята. Останалите елементи в обзавеждането са закупени от Икея.

Кухнята

Изборът за цветове на мебелите пада предимно върху бяло и избелен дъб, а меката мебел и текстилът са в студени контрастиращи нюанси.

Обков с интересни мотиви

Осветителните тела са своеобразен акцент със своя меден цвят и характерно ретро излъчване.

Кухнята е от избелено дърво

Родителска спалня

В спалнята мебелите са изцяло по проект на студиото и са изработени от масив. Цветовото оформление на част от стените в тази стая, аксесоарите и текстила е в червени и розови нюанси.

Романтична атмосфера в спалнята

Спалнята

С характерното си излъчване тази цветна композиция  създава атмосфера, характерна повече за една отминала романтична епоха.

Детска стая

Концепцията на детската стая впечатлява с използваните енергизиращи и стимулиращи детското въображение цветове.

Детска стая в слънчеви тонове

Цялата стена е специално изрисувана по идеи на детето

Подчертаната индивидуалност на помещението се дължи на  нарисуваната специално за детето стена, като нейния сюжет е продиктуван от любимите му играчки – влакчета и трамваи. Автор на тази цветна феерия, както и на всички картини в жилището, е художничката Калина Тонева.

Кът за игра

Бани

Препратки към романтичен и малко ретро стил  характеризират и основната баня в апартамента, обзаведена с вана.

Родителска баня

Втората баня е решена в пастелни земни тонове и оборудвана с кът за душ с линеен сифон.

Баня за гости

 

Галерия:

Фотограф: Яна Блажева

 

За контакти: „Моми Студио”

Антония Стефанова Саранеделчева – интериорен дизайнер

тел.: 0888 973 692, e-mail: momi.studio@yahoo.com

www.momistudio.com

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment