Детска стая само за игри и забавления

Интериорна реализация на стая за игра

 

Детската стая е помещението в жилището, към което се подхожда с най-голямо внимание и старание – за да се радват децата (а и родителите) на всички преимущества на безгрижно и щастливо детство.

В повечето случаи се изисква креативност от най-висока степен, за да се съчетае по възможно най-добрия начин мястото за сън с безкрайните детски игри. Но загрижени, а и най-вече находчиви родители, са готови да се откажат от няколко квадратни метра жилищна площ, за да предоставят на децата си специално място за техните игри.

А как се случва реализацията на една такава стая само за детски забавления, разказва инж. дизайнер Яна Мечкарова:

 

“Двете братчета /на 3 и 7год./, за които проектирах тази стая, са едни страхотни чаровници, много умни, будни и палави момчета. Техните родители се бяха постарали да им осигурят всичко необходимо, за да растат здрави и много щастливи. Всяко от тях разполага със собствена стая, разполагат и с голям двор, в който да тичат на воля.

Имаше още нещо, за което грижовната им майка се бе досетила, че ще им е необходимо. Това е стаята за игра, в която да подредят всичките си играчки, да се катерят, гонят и играят, да имат своята крепост за забавление.

Така се започна с големия проект за бъдещите завоеватели.

Проектирах къщичка – крепост, която да стимулира игрите и приключенията. Под нея оставих огромно пространство за съхранение на ценностите на малчуганите. Всяка играчка има точно определено място под къщичката (всичко бе предварително премерено, дори играчката-трактор и АТV).

Проект – реализация

Вижте в по-голям размер…

Пред крепостта има поставени огромни и меки дюшеци със свалящи се калъфи, които предпазват сладурите от настиване и нежелани контузии. На кулата на крепостта има греда, от която се спуска въже за катерене. Това е любимата част на момчетата.

 

С помощта на въжето те могат да влизат вътре в постройката. А там мястото е достатъчно за тях, а и за още няколко приятелчета.

В най-светлата част на стаята е работната маса. Тя, както обикновено, е над радиатора. Плотът на бюрото е снабден с отвори, които дават възможност за вентилация на топлия въздух от парното през зимата. Всеки от палавниците разполага със своя етажерка над работното си място. Под масата намери своето място шарен контейнер с чекмеджета и дръжки във формата на различни животни.

До балконската врата поставих етажерка, за да има къде да подреждат своите книжки с приказки.
За още момчешки спортни изяви в стаята специално бе изработена шведска стена с нестандартна ширина.

До нея е тапицирано с памучна дамаска пано, което да пази децата от острите ръбове на издадената колона, а и да служи като място за тренировка на силата на ударите на малките герои. Точно зад вратата  закачливо надничат закачалки–слончета – за да се въдвори малко ред за връхните дрехи или други полезни неща.

До балконската врата поставих етажерка До нея е тапицирано с памучна дамаска пано

 

Всички материали, използвани при реализация на проекта,  са натурални и абсолютно безвредни. Мебелите са изцяло изградени от масивна дървесина, обработена с растителна вакса и водоразтворими бои, подходящи за деца.

Използваният текстил е със 100% съдържание на памук, за да не предизвиква алергии.

 

Целият проект на стаята за забавления бе успешно реализиран със специалната помощ на Григор Маринов, който прие предизвикателството да “измайстори” обзавеждането и се справи чудесно.”

 

 

За повече информация и контакти:

Инж. – диз. Яна Мечкарова
tel. 0888780852
e-mail:        yanamechkarova.design@gmail.com
jana@kala-design.com

website:    www.kala-design.com

Споделете тази публикация