Интериорен проект на стая за млада дама – 14.5 кв.м

Забранено за момчета!

 

Когато човек е вече надхвърлил “сериозната” възраст от 13 години и дълго време е живял сред всевъзможни като форма и цветове мебели, останали от студентските  години на родителите например, желанието да обзаведе сам и според своите разбирания за комфорт стая, е време вече да стане реалност.

Подобна е предисторията на интериорния проект на тийнейджърска стая, който представяме, създаден от интериорния дизайнер Ирена Иванова от “Истерия Дизайн”.

Разпределение – поглед отгоре

Интериорен проект на стая за млада дама - 14.5 кв.м

Повечето млади дами обичат наситените романтични цветове, които в някаква степен се доближават до любимите им в детството, но същевременно да се разграничат от толкова издайническото и  твърде момичешко розово. А какъв по-добър избор от кралското  лилаво?!

Но тъй като лилавият цвят освен че е изключително елегантен, е и твърде интензивен, в проекта силното му излъчване е балансирано чрез комбинацията му с гълъбово сиво и бяло

Интериорен проект на стая за млада дама - 14.5 кв.м

Площта на стаята е 14.5 кв.м. На двете по-дълги срещуположни стени са разположени леглото и гардероба на младата дама. Самото легло е част от конфигурация от мебели в лилаво и бяло, включваща висок шкаф с чекмеджета, ниски шкафове и ъглово разположени полици с открити и затворени рафтове.

Интериорен проект на стая за млада дама - 14.5 кв.м

Бюрото е разположено непосредствено под прозореца, а вдясно, в образувалата се ниша между него и гардероба, са поставени също окачени полици – за учебници, книги и т.н.

Интериорен проект на стая за млада дама - 14.5 кв.м

Окаченият таван осигурява мека разпръсната светлина, а за четене ще се използва настолната лампа. Подът е решен с ламинат в светлосиво.

Мекият нюанс на теменуженото лилаво в обзавеждането, умело подчертано с белите контури, изпъква още по-ефектно на сивия фон на стените. Функционалността на мебелите е повече от максимална.

Интериорен проект на стая за млада дама - 14.5 кв.м

Гардеробът в лилаво-бяло оцветяване е четирикрилен,  като едната от секциите е умишлено с по-малка дълбочина, за да не отнема от свободата на движение край бюрото.

Интериорен проект на стая за млада дама - 14.5 кв.м

Крайният резултат: една елегантна и модерна стая, в която всяка тийнейджърка не само би се чувствала комфортно, но и с гордост би показвала на своите приятели!

 

 

За повече информация и контакти

„ИСТЕРИЯ Дизайн“
Ирена Иванова – интериорен дизайнер
0897 829 859 Globul
0882 657 323 Mtel
0877 020 032 Vivacom

http://www.isteria.eu/

Споделете тази публикация