ЖИЛИЩА

Интериор ДекорацияИнтериорни проектиИнтериорен дизайн

С поздрав от природата!

Идеи за райски кътчета за спа релакс у дома

Спа релакс на верандата

Представете си следната картина: лято, усмихнато слънце, аромати на цветя или прясно окосена трева, само неукротимото чуруликане на птици нарушава тишината, а вие се наслаждавате на тези разкошни мигове на покой, изключили напълно за проблемите на околния свят… докато кротко си лежите във ваната!

вана в градината

И при това не сред стените на банята в къщата или вилата, а там, навън, където покривът е небето, а стените са… е, може и изобщо да ги няма!

Вана под открито небе

Звучи почти като сценарий за  филм-приказка, само че с препратки към реалността, нали?

Една вана?

А всъщност не е съвсем невъзможно да сте хем в банята, хем навън, стига да имате куража да не се съобразите с наложените стандарти и да си организирате подобно кътче някъде из потайностите на собствения си двор или градина!

Зона за душ в градината

Във ваната съм!

Е, не казваме, че банята навън или по-скоро кътовете с душ или вана трябва да приличат съвсем на същинските представители на голямото семейство от фамилията „Релакс”, но поне в известна степен прилика трябва да има.

Вана в двора

И като начало, първо трябва да се открие подходящото място, което да е достатъчно закътано, за да осигурява необходимото спокойствие, за да бъде времето, отделено за „мокра” почивка, наистина пълноценно изживяно.

Ваната в градината - източник на добри емоции

Много е важно, разбира се, в удобна близост да се намира източник на вода (както и вариант за отвеждането й след използване). Е,  тези, които не искат да разчитат единствено на слънцето за промяна на температурата й, трябва да  помислят и за загряването й чрез връзка с бойлер или поне с градински соларен душ.

В испански стил

И още – за да бъде атмосферата на това кътче въздействаща още по-релаксиращо, в близост до ваната могат да се разположат поне едно кресло или пък диванче в компанията на малка масичка. Доза романтика ще добавят вази с цветя и ароматни свещи.

Диванче за още по-релксираща атмосфера

Стига мястото да позволява, природата може да дойде още по-близо – големи храсти или кашпи с цветя ще пресъздадат на практика (или поне във фантазиите ви) райския изглед на тропически остров.

Като райски остров

Вана с изглед към малката градинаЕ, не винаги организирането на такива зони за релакс в двора е възможно, но естествената природа може да отправи своя поздрав и в същинските бани, стига да й се доверите.

В близост с природата

Подове от дърво или керамика с дървесен ефект, „килим” от речни камъчета и стенни облицовки с изкуствен камък плюс възможност за поставяне на цветя, поне във вази, ще превърне пространството на банята в истински център за пълноценен релакс и у дома.

Поздрав от природата в банята

Свещи и цветя...

О, да не забравим, пастелните тонове са за предпочитане – все пак те са най-близо до естествената природа в същността си и осигуряват наистина спокойно излъчване на цялото домашно светилище, посветено на вълшебните свойства на водата!

Естествено дърво за атмосфера в банята

Вън или вътре?

„Освежете“ се в нашата галерия, а след време може да ни покажете и вашите райски спа кътчета у дома!

 

Галерия:

 

 

 

Facebook Коментари


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

Избор на редактора - категория Интериор

 

 

 

ИнтериорДекорацияИнтериорни проекти


 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност