Цветя и нежност превземат банята!

2 проекта за бани с флорални мотиви от Jessica Design

 

Колкото повече – толкова повече! Този цитат, заимстван от симпатичния на всички ни – и малки, и големи, Мечо Пух, някак неусетно се превърна в наше творческо кредо при представянето на още, и още интериорни идеи за всяко помещение в жилището!

Декори "черешов цвят"

А когато става въпрос за банята… О, да, банята – тази наша светая светих за отдих и релакс, наистина заслужава да намерим най-добрата формула за обзавеждането и цветовото й оформление.

Там, където и когато сме си откраднали доста често само броени минути, за да останем сами със себе си и да се отдадем не само на отдих, но и на необезпокоявано от никого и нищо (стига да не сме взели някой телефон със себе си) планиране на предстоящия ден сутрин или вечер на анализ на изминалия, атмосферата трябва да ни бъде особено приятна и зареждаща – с емоции, с енергия…

Стенни плочки серия Paier на ABK

А какво би могло по-добре направи всичко това от обстановка, изтъкана от нежността на пастелните тонове и шарената усмивка на декори с цветя? Да, да, цветята не могат да се усмихват, но ние го правим почти несъзнателно при вида им, нали?

В контекста на всичко казано дотук и като доказателство за тези ни разсъждения, ви представяме 2 интериорни проекта на бани от студио „Jessica Design“.

„Как в банята разцъфтяха вишни…“

Кът за душ

Странно, но и не съвсем – в тази баня наистина сякаш са разцъфтели вишни, защото декорите са с вишнев цвят! Стенната и подова керамика е от серията „Selena“ на луксозната линия Ceramica Fiore от българския производител KAI Group.

Цялата серия плочки с размери 25х50 за стени и 33.3х33.3 см за под, акцентира чрез дизайна си върху чувството за свобода и лекота в банята.

WC с вградена арматура

Серията се предлага на пазара в две основни цветови гами: нежно розово и лунно сиво – точно вторият вариант е заложен в проекта. Освен стилни декори с цветя, серията съдържа и плочки, напомнящи с вида си  красива дантела.

Ъглово разположен шкаф

Поради скромните си размери, банята е обзаведена само с кът за душ, тоалетната е с вградена в стената арматура, а главният акцент – и функционален, и грабващ с дизайна си, е ъглово разположеният шкаф с мивка.

План на баня с ъглов шкаф и кът за душ

Голямото огледало създава оптическа илюзия по-голям простор, подчертан още от лекотата на почти въздушните пастелни цветове.

Галерия:

„В компанията на елегантни орхидеи…“

Стенни плочки серия Paier на ABK

В тази баня, обзаведена с вана и душ кабина, в компанията на нежни орхидеи всеки би прекарал с удоволствие времето, отделено за бърз душ или релаксираща вана…

Вана и кът за душ

Стенните плочи с размери 30х75 см са от колекцията „Papier“ на италианския производител ABK Group .
Нежни цветове, графичен дизайн и интересни текстури си дават среща в тази серия керамични плочки, за да създадат неочаквани и сложни ефекти, наподобявайки картини с изглед на мозайка.

Мивка с шкаф

Подовата керамика, наподобяваща дървесен декор и с размери 20х80 см, е от колекцията Soleras Naturale, също на АВК.

План на банята с вана и душ-кабина

Кътът за душ е отделен със стъклени прегради от ваната, тоалетната е с вградена в стената арматура, мивката е поставена върху шкаф с дървесен фурнир, а голямото огледало е монтирано над него на стената.

Галерия:

Ако и вие харесвате компанията на цветя в банята, то трябва да ви споделим, че всички продукти, заложени в проектите на дизайнерите от студио „Jessiсa Design“,

Екип интериорно студио "Jessica Design" - инж. Даниела Костова, инж. Татяна Златева, Десислава Джикова, Евелина Желязкова

можете да откриете в шоу-рума на фирма „Jessica“ на адрес:

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25, e-mail: office@jessica.bg

 www.jessica.bg

 

…  ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ОТ: JESSICA

Споделете тази публикация

Post Comment