Пролет, лято, есен, зима… в банята!

4 проекта на бани с послания за 4-те годишни сезона

 

Веднага ще споделим, че емоциите отново бяха водещ фактор за нас, когато решихме така да формулираме посланията, които зрително ни внушиха тези 4 проекта за бани!

Атмосфера на пролет в банята

Вярно е, че няма как да имаме отделна баня за всеки отделен сезон, дори и да бихме искали… нали?

Усещане за лято на златисти плажове...

Да, това беше в кръга на шегата, но влезте в своята баня и почти сме твърдо убедени, че ще откриете цветови белези, по които да класифицирате и своя домашен СПА център към пролетта, лятото, есента или зимата!

С натюрела на дърво и топла есен...

Няма нищо по-хубаво, когато на човек му предстои ремонт или обзавеждане на нова баня от още, и още идеи, които да дадат поне начален импулс към финализирането на тази домашна акция към ежедневните вълнуващи или пък не съвсем, когато бързаме, емоции в банята…

Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина

Точно затова отново ще ви предложим доза от 4, зареждащи с вдъхновение проекти на бани, създадени от дизайнерите на студио „Jessica Design“, а защо решихме да ги наречем по имената на годишните сезони, се надяваме да откриете и сами, ние само ще загатнем…

Пролет

Естествено, тук място за колебание няма – водещ фактор бе свежото синьо-зелено в различни нюанси, на което дизайнерите са се спрели при избор на цветова концепция за банята.

Атмосфера на пролет в банята

Помещението е обзаведено с кът за душ, отделен със стъклена преграда, двойна мивка върху шкаф от дърво, WC със скрита арматура и голямо огледало, което допринася за оптическото увеличаване на пространството.

Атмосфера на пролет в банята

Интересен акцент, намекващ за идващото лято или поне за романтичните настроения на обитателите, е паното, съставено от същия размер керамични плочки, с морски пейзаж.

Галерия:

Лято

И тук очакваме, че веднага ще ни „хванете“ защо нарекохме този проект на може би най-най-любимия на всички ни сезон – лятото?

Усещане за лято на златисти плажове...

Не, тук липсва традиционната комбинация синьо и бяло, но стенната керамика искри като златното на безкрайни пясъчни плажове, предизвикващи не една и две романтични разходки дори извън сезона…

Усещане за лято на златисти плажове...

Банята е обзаведена с вана с душ, мивка върху шкаф „венге“и огледало над него, WC със скрита арматура, а подът е керамични плочи с дървесен ефект.

Галерия:

Есен

Всъщност това е проект на тоалетна за гости, но с малко повече площ и добавяне на вана или кът за душ може да се превърна в същинска баня.

С натюрела на дърво и топла есен...

А ние ви предлагаме проекта като идея, защото не се стърпяхме да споделим усещането, което предизвика у нас – на зряла топла есен…

С натюрела на дърво и топла есен...

Основният „виновник“ за това е стенната керамика с ефект на състарено дърво, освежена с пъстри декори – всичко от колекции на италианския производител на обзавеждане за баня ABK Group.

Галерия:

Зима

Нарекохме този проект така най-вече заради ясните контрасти в цветовото оформление на помещението, но пак ще подчертаем, че определението „зима“ е съвсем условно!

Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина

Както през зимата навън се очертават контурите на бяло-черната най-вече природна картина, така и тук акцентите с тъмно дърво в обзавеждането контрастират на светлите пастелни тонове на стенната керамика. Но всъщност банята излъчва топлота, хармония и спокойствие, така необходими на всички ни през студените месеци.

Ясни контрасти като на черно-бяла зимна картина

Банята е оборудвана с кът за душ, отделен със стъклена преграда, WC със скрита арматура, биде, мивка върху окачен шкаф и огледало над него, декоративни дървени рафтове и малка пейка за поставяне на аксесоари и вещи.

Галерия:

Вероятно всеки от вас има предпочитание към някой от годишните сезони, но дори и да не търсите неизбежна асоциация с техните основни послания, дизайнерите от студио „Jessica Design“ биха могли да създадат точно онзи проект, който най-добре ще отговаря на вашите желания за комфорт и уют в банята!

Екип интериорно студио "Jessica Design" - инж. Даниела Костова, инж. Татяна Златева, Десислава Джикова, Евелина Желязкова

Както и да откриете елементите, използвани в проектите, в шоу-рума на фирма „Jessica“ на адрес:

гр. София, бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25, e-mail: office@jessica.bg

 www.jessica.bg

 

 

 

…  ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ОТ: JESSICA

Споделете тази публикация

Post Comment