Когато гостите почукат на вратата…

27 идеи за интериорни решения на антре

 

Когато гостите почукат на вратата – особено, когато са желани и очаквани, широко я отваряме и с усмивка ги приветстваме с „Добре дошли“! Нали така правим всички?

Идеи за антре

Но с отключването на вратата, отваряме не само душите си за приятните емоции, които ни предстоят в задушевни разговори, обмяна на клюки или мнооого важна информация, но и портите на домашната крепост! А там, зад гърба ни, приветливо и спретнато подредено, очаква първите стъпки на новодошлите антрето!

Антре с огледала

Много пъти сме повтаряли, ще го кажем и пак, че първо впечатление имаме шанс да направим само веднъж! Точно затова антрето трябва да ни представи в най-добрата ни светлина като домакини, нали?

Добре дошли у нас!

Всъщност, това е едната му бляскава функция, а другата е далеч по-прозаична, но пък много важна точно за обитателите на дома – да бъде много практично обзаведено, за да можем още от входа да се почустваме веднага у дома си и с облекчение да затворим вратата за всички грижи зад гърба си!

Закачалка и шкаф в антрето

И тъй като обичаме да провокираме, ще започнем отзад напред – т.е., какво ни е най-необходимо във входното антре? Първо, малка масичка, нисък шкаф или плот, на който да метнем с небрежен жест ключовете, с които току-що сме си послужили.

Антре в бяло

После закачалка, то е ясно, за да се освободим от връхните си тежки дрехи, следва шкафчето за обувки, поставката за чадъри, ако навън времето е ляло тъжни дъждовни сълзи… Е, много щедро би било от страна на антрето, ако предложи достатъчно площ и за вграден или модулен гардероб, където могат да се приберат и палтата, пък и чантите, които не използваме всеки ден, а и още куп полезни неща…

Антре

О, да не забравим и огледалото – то не само увеличава оптически пространството, но и ни дава увереност и самочувствие всеки ден, когато тръгваме някъде навън…

Гардероб

Горе-долу това включва задължително стандартното обзавеждане на всяко входно пространство – оттам насетне следва работата по красивата визия на антрето.

Антре в червено

Подът обикновено е покрит с лесни за поддържане керамични плочки, защото искаме или не, внасяме със себе си поне част от уличния прах, дъждовна кал, залепнали по подметките есенни листа и т.н. А килимче може да поставим просто за разкош!

Антре в пастелни тонове

Стените – тук вече става интересно, защото има наистина страхотни възможности за декорация и интериорни решения. Дали оцветяването ще бъде контрастиращо на основната интериорна картина на жилището или в същите тонове – въпрос на предпочитание. Тапети или латекс – също.

Декорация на стената

Но декорацията с декоративен камък или тухлички на цяла или само част от стената в антрето наистина ще направи впечатление на всеки гост.

Антре с каменна декорация

А за декоративните ниши, изработени с помощта на гипсокартон, изобщо не се и съмняваме! Ако тези акценти бъдат и подходящо осветени с вградена или насочена светлина, то антрето наистина ще бъде повече от бляскава визитка на целия дом.

Декоративни ниши в антрето

И като стана въпрос за осветление, да погледнем нагоре, към тавана – „звездното небе“ от вградени лунички или геометричните фигури на окачените таванни конструкции със сигурност ще поставят удивителната в края на интериорния разказ, който антрето ще сподели на всички гости!

Камък на стените и окачен таван в антрето

Е, хайде, време е да приключваме, че на нашата врата някой вече звъни!

 

Галерия:

 

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

 

Споделете тази публикация

Post Comment