Еклектиката като стил в интериора

За ярко изразена индивидуалност


Еклектиката
 в архитектурата и интериорния дизайн означава смесване на стилове и похвати.

И няма точно установени правила как това да се случи. Тази липса на ясни граници дава от своя страна  възможност  да проявим безкрайната си изобретателност и творческа инициатива.

Еклектиката - смесване на стилове и похвати

Казват, че интериорът е среда, изкуствено създадена от човека за човека, което пряко се влияе от стандарта на живот. Вероятно е така, но също така е вярно, че интериорът влияе силно върху настроението и самочувствието на хората.

И затова всички се стремим да създадем в дома си атмосфера, която най-точно да отговаря и и да отразява собствената ни индивидуалност от една страна, а от друга – интериорът на дома да създава комфорт, уют, да носи спокойствие и да ни зарежда с добра енергия.

Атмосфера, която най-точно да отговаря и и да отразява собствената ни индивидуалност

Съвременният интериор, който в последните години е белязан със знака на минимализма, започва полека да се отдръпва от тази тенденция и да отдава все повече значимото на еклектиката – територията на хармоничното съжителство на стилове и култури, изразяващо космополитизма на човека и глобализацията на днешния свят.

Защо например, килим в стил пачуърк да не подхожда на диван в класически стил, или пък кресла от ратан да не стоят добре в дневна, чийто под е покрит с килим тип животинска кожа?

Дали пъстри възглавнички могат да съжителстват кротко с модерна мека мебел?
Или столовете в различен стил край масата за хранене да не са еднакво удобни?

Провокирайте фантазията си и експериментирайте!

Невероятно смели комбинации на материали и материи.

Представата за перфетна среда за релакс вече включва не само изчистените спокойни линии, характерни за минимализма, но и ярка смесица на цветове, стилови форми и невероятно смели комбинации на материали и материи.

Възможностите за импровизация са необятни – важното е крайният резултат, дори за някои да граничи с кича, да носи необходимото балансирано равновесие между уют, комфорт и най-вече индивидуалност.

Защото модните тенденции са едно, но животът и домашния комфорт, сред който той предимно протича, е нещо съвсем друго! Правилата за уют в своя дом определяте единствено вие!

Споделете тази публикация