Заповядайте на масата!

Вятърът на промяната се развихря в трапезарията

 

Лятото постоянно ни отправя своите провокации към промяна – смяна на работата с ваканция, излети през уикенда вместо да си стоим кротко у дома, смяна и на нещичко в интериора на дома…

Да, тайфунът “ремонт” може да помете и цялото жилище, но само ако решим да му се поддадем! Но едно лекичко вихърче може да поиздуха тук-там из някое от помещенията  старите мебели, да промени цвета на някоя стена, да доведе в прилив на щедрост и нова покупка… защо не и ново обзавеждане за трапезарията, например!

За разлика от останалите функционални зони в дома, трапезарията е мястото, създадено с единствената цел да събира членовете на семейството за хранене в различните часове на деня, да забавлява техните гости, и не на последно място – да бъде трибуната, на която домакините да се похвалят пред тях с кулинарни постижения или пък да го правят просто за собствено удоволствие.

И въпреки, че вероятно всички, завладяни от идеята-фикс за нова трапезария, да  имат собствен поглед към мястото за хранене, ще припомним някои насоки за доброто функциониране на този кът.

На първо място, трапезарията е едно от малкото места в жилището, което се нуждае само от една фокусна точка – масата за хранене. Кръгла, правоъгълна, стационарна или разтегателна – зависи от възможностите на пространството, но при всички случаи трябва да е удобно край нея на хората, които ще прекарат понякога и доста дълго време…

На второ място – не се страхувайте да избирате столове в ярки цветове и смел дизайн в случай, че не сте се спрели на цял готов комплект. Ако не ви се инвестира в нови столове, то променете визията им като ги покриете с нова тапицерия или подвижни калъфи. За малки помещения много удачен е изборът на столове от акрил – тяхната лекота създава илюзия за допълнително пространство.

И трето – не забравяйте, че осветлението е изключително важен компомент, при това много гъвкав, защото предоставя много опции. Комбинацията от осветителни тела с насочена или разсеяна светлина може да създаде както романтична нагласа, така и много тържествена атмосфера в зависимост от конкретния случай.

Изборът на осветителни тела е още един начин да се прояви личен вкус към оформление на декора на трапезарията.

За получаване на необходимото вдъхновение за промяна винаги е необходима отправна точка – нашата галерия с идеи е на ваше разположение!

Галерия:

 

Споделете тази публикация

Post Comment