Интериор на ателие с площ 56 кв.м и ефектна декорация

Сиво, червено и бяло-черна геометрия в малко жилище

 

Всички сме напълно наясно, че малко или много, всяко жилище по някакъв специфичен начин отразява характера и предпочитанията на собствениците.

Макар и да не сме от най-любопитните, за да добием представа за личността на обитателите, достатъчно е да разгледаме интериора на дома им. Възможно е изводите, които направим, да се различават, все пак всички хора сме твърде различни, съответно и преценките ни, в като най-общ поглед сигурно ще бъдем на едно мнение…

Интериор на ателие с площ 56 кв.м

Например, какво би подсказал за предпочитанията на обитателите този интериор на ателие с площ 56 кв.м?

Според нас дизайнерите от студио SAS са уловили много точно желанието на собствениците да създадат модерно и напълно функционално жилище, макар и на такова ограничено пространство.

Интериор на ателие с площ 56 кв.м

Цялата площ на апартамента е разделена на две части, едната от които служи за всекидневна, кухня и трапезария, а другата осигурява максимално уединение на спалнята. От входната врата се влиза направо към дневната, а декоративна преграда от черен метал и стъкло частично поне отделя къта за отдих от подхода към спалнята, която както се вижда, е без отделна врата. Разбира се, в жилището има и баня с WC.

Интериор на ателие с площ 56 кв.м

Цветовата концепция на този интериор на ателие е организирана около приглушена комбинация от сиво, разположено както по стените, така и по обзавеждането, и естествен дъб, който е най-застъпен в пода и вградените гардероби.

Монотонността на тази комбинация и плавно изградения интериор е оживена от ярки червени детайли, използвани на няколко места в трапезарията и всекидневната.

Не можем да не отбележим, че най-впечатляващ червен акцент са столовете в къта за хранене, разположен между кухнята и къта за отдих в дневната.

Столовете са с класическа форма и освен червено лаково покритие, имат и текстилни меки седалка в същия цвят.

Интериор на ателие с площ 56 кв.м

Силата на това превземащо веднага погледа обзавеждане е омекотено от присъствието на други детайли в червено като декоративни възглавнички и нисък шкаф, допълващи този интериор на ателие.

Въпреки че апартаментът е твърде малък, не му липсва достатъчно място за съхранение, което се осигурява от вградени гардероби, проектирани по стената от входната врата към спалнята. Част от вратите са огледални – това решение красиво и оптически увеличава пространството.

Друг характерен детайл, използван за изграждане на този интериор на ателие се декоративните облицовъчни тухлички в сиво. Те присъстват както в дневната зона – на стената зад дивана, така и на стената зад леглото в спалнята.

За гръб на кухнята и на пода в банята и символичния коридор са използвани плочки с геометрични фигури в черно и бяло, които се поредния елемент, свързващ логично интериора на отделните помещение.

Апартаментът може да изглежда тъмен – според някои хора, разбира се, поради високата степен на присъствие на различни нюанси на сивия цвят, но всъщност е точно обратното.

Пространството е добре осветено от дневна светлина, осигурена от големи прозорци, както в хола, така и в спалнята.

Интериор на ателие с площ 56 кв.м

Комбинацията от гладки сиви стени заедно със сивата облицовка от декоративни тухлички е в известна степен нетрадиционна, но много ефектна. А мекото излъчване на естественото дърво на пода и в част от мебелите балансира почти драматичния контраст сиво-червено.

Смело интериорно решение за хора, ценящи преди всичко функционалността и ефектния дизайн.

 

Галерия:

 

Споделете тази публикация