Цветни докосвания създават настроение

Интериор на апартамент 70 кв.м в Будапеща

 

Всички сме наясно, че ярките акценти в декорацията и интериора на жилищното пространство създават атмосфера и настроение, усещане за свежа пролет или знойно лято, та дори и за безгрижие и ваканция…

А няма нищо по-добро като фон за разноцветните пъстри петънца в интериора от белия цвят! Самият той има чудесното свойство да увеличава оптически пространството, да внася още светлина и простор.

И макар някои сред вас да възроптаят, че бялото се поддържа трудно, всъщност всичко зависи от гледната точка, нали?

Този апартамент с площ около 70 кв.м се намира в Будапеща, Унгария, а дизайнери на интериора са самите собственици. Жилището съдържа дневна зона с кухня и трапезария, спалня, стая за гости и баня.

Естествено, първото което се забелязва, когато се отвори входната врата, е колоритът във всяко едно ъгълче на жилищното пространство.

Да, белият цвят е основен в интериорната концепция, но за да се избегне понякога стерилното му излъчване, собствениците са избрали да “посипят” своя дом с ярки акценти в жълто, синьо, червено и зелено – почти като пролетна картина, само че не навън , а вътре у дома!

Другата тактическа стъпка е да изберат мебели с максимално лъскави повърхности, които отразяват слънчевата светлина и сякаш я улавят в капан между стените на апартамента.

Интериорният текстил е като своеобразно ехо на декоративните пъстри петна – следва същата цветова линия във всички помещения.

Ъглов бял диван и футуристично меко зелено кресло оформят къта за отдих в немного голямата дневна зона, масата за хранене с пластмасови столове е на една ръка разстояние, а кухнята е оборудвана с всички необходими уреди.

Спалнята сияе в цветовете на дъгата, благодарение на спалното бельо и пъстрите пердета, а  банята също е с атрактивен дизайн – пъстри точки са обсипали капака на тоалетната, цветни са и различни аксесоари.

Цялото жилище прилича на едно много щастливо място за живеене, не мислите ли?

 

Галерия:

 

Споделете тази публикация

Post Comment