Семпла изтънченост по скандинавски

Среща на минало и бъдеще в интериора на мезонет

 

Напълно сме убедени, че дори и да не уточним факта, че този апартамент се намира не къде да е, а в Стокхолм, щяхте безпроблемно да откриете характерните белези на скандинавския модерен дизайн.

Светлина, светлина и пак светлина, подчертана от интересна геометрична плетеница от дървени детайли и малко ярки акценти за колорит – това е първото, което пленява погледа.

Изключителната жизненост, която излъчва жилището, се дължи безспорно на доброто съчетание на традициите в местната архитектура със съвременните дизайнерски принципи. Иначе казано – изтъкнато е умело най-доброто от двата свята – на миналото и реалното настояще.

Апартаментът, в който стилният интериор се откроява на фона на чудесния изглед към града,  е мезонет с обща площ от 112 кв.м.

На първото ниво са разположени коридор, просторен килер с дрешник,  пералня и сушилня, баня с вана, както и уютна спалня с голяма библиотека и работен кът.

На второто ниво на мезонета – в подпокривното пространство, е зоната за социална комуникация – кът за отдих с камина, кухня и трапезария, които впечатляват с простора и функционалната си обособеност. Тук е разположен и отделен санитарен възел за гости.

Елегантността е от ключово значение за успеха на интериорния дизайн в този дом, а откритите дървени греди, разположени в геометрични конфигурации, създават неговия уникален характер.

Дизайнерите са се постарали да въведат усещане за изтънченост в жилищното пространство, без да отнемат ни най-малко от типичното скандинавско излъчване.

Използването на бял цвят за стените в целия апартамент гарантира, че това се е случило на практика,  а ярките акценти в червено, черно и бежово в интериорното решение и обзавеждане предлагат необходимата цветна щедрост тук и там – в различните кътове и помещения.

Покривните прозорци позволяват свободното навлизане на слънчева светлина и създават естествена вентилация в отделните пространства – по този начин дори кухнята се приобщава по рафиниран начин с останалата част от апартамента.

И накрая можем само да потвърдим, че дизайнерите са постигнали целта си – жилището е не само модерно и функционално, но е особено приятно да се констатира и перфектният баланс в неговия интериор между минало и вълнуващото бъдеще!

 

Галерия:

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment