ЖИЛИЩА

Интериор ДекорацияИнтериорни проектиИнтериорен дизайн

Там някъде, под небето на Париж…

Интериор на тавански апартамент в столицата на любовта

 

Каква мистериозна тайна крие небето на Париж, че хора от цял свят се стичат, за да се възхищават на вечно влюбения град, пее великата Едит Пиаф… но тайната на този тавански апартамент ние успяхме да разкрием!

Интериорът е създаден от френския дизайнер Frédéric Flanquart и неговият екип неотдавна – проектът е завършен в края на 2010 г.

Сградата, в която се намира таванското жилище с площ 80 кв.м, е била сериозно пострадала от пожар през 2009 г., а работата по възстановяването и пълното изграждане на новия интериор отнема едва 13 месеца.

Всичко започва през есента на същата 2009 година, когато дизайнерът за първи път посещава мястото, от което се открива почти вълшебен изглед към града на любовта.

На фона на тъжната гледка на останките, които огънят не е успял да погълне, навън градът сияе в позлатата на септемврийското слънце…

Точно перспективата да изгради едно модерно съвременно жилище с такова чудесно местоположение се превръща в огромно предизвикателство за Frédéric Flanquart, а вдъхновение му дава, разбира се, Париж!

Новият интериор на апартамента е трябвало да предлага на собствениците една пълноценна и функционална среда на обитаване.

Идеята е жилището да излъчва спокойна атмосфера през деня, а вечер – да носи мистериозното излъчване и емоции на удоволствие, характерни за Париж.

Всяка една линия в интериора, всеки декоративен детайл и цветово изпълнение са изящно съчетани в този проект, излъчващ елегантна лекота и простота на формите.

Нито един квадратен сантиметър не е използван самоцелно – общата интериорна конфигурация е подчинена на максималния комфорт на обитателите.

Функционалните кътове са приятелски отворени един към друг, а светлината – естествена и изкуствена, филтрира и налага равенство между тях.

Подпокривната конструкция с дървени греди е деен участник в декорацията на дома като му придава леко провинциален характер.

Ярки акценти в червено изпълват с жизненост жилищното пространство денем, а загадъчност и романтична атмосфера създава LED осветлението във вечерните часове.

Уникално комбиниране на сложност и простота, лекота без явно надмощие на конкретен детайл, максимална функционалност – всичко това може да се открие в този интериор там, под небето на Париж!

 

Галерия:

 

 

Facebook Коментари


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

Избор на редактора - категория Интериор

 

 

 

ИнтериорДекорацияИнтериорни проекти


 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2018 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност