С поздрав от слънцето и небесната шир!

Интериор на модерен апартамент в гр. Харков

Да бъдеш още по-близо до слънцето и топлите му ласки в компанията на безкрая на небесната шир, прорязана само от палавите следи на преминаващи и пътуващи за незнайно къде самолети, пухкави облаци и смели птици, е мечта, която се сбъдва, когато живееш… на последния етаж във висока жилищна сграда!

Интериор на апартамент в гр. Харков, Украйна

Точно на такава гледка се радват собствениците на този модерен и много светъл апартамент, намиращ се в гр. Харков, Украйна.

Кухнята е с гланцирани повърхности в морско синьо

Автор на интериорното решение на жилището с площ 160 кв.м е арх. Лариса Никитенко, която преобразява някогашно таванско помещение в истинско интериорно бижу.
Жилищното пространство е внимателно планирано с цел осигуряване на всички функционални удобства на своите обитатели.

Дневната зона е отворена

Апартаментът се състои от отворена и просторна дневна зона, включваща кухня, трапезария и кът за отдих, родителска спалня, 2 детски стаи и 2 бани.

Големият диван разделя отделните кътове

В дневната погледът на всеки новодошъл е веднага привлечен от искрящите в морскосиньо гланцирани повърхности на кухненските мебели, а после леко и внимателно се спира върху спокойното и балансирано излъчване на обзавеждането в къта за отдих в пясъчно сиво-бежово.

Интерес предизвикват черно-белие декоративни елементи

Холът е много уютно оборудван с удобна мека мебел, бяла кафе-масичка, бял мек килим, черен шкаф с нисък мраморен плот, върху който е поставен LCD телевизор.

В зоната за хранене е разположена голяма маса в тъмно венге с 4 места, а черни висящи лампи осигуряват насочено конкретно към този кът осветление.

Кът за хранене

Голяма носеща колона е облицована с огледала, което практически увеличава пространството и сякаш колоната се стопява в отраженията на околните мебели.

Интерес в помещението предизвиква и декорацията с черно-бели мотиви в декоративните ниши в дневната, която като лайтмотив се повтаря и в коридора. Присъствието на тези детайли цели да внесе доза динамика в монохромния модел на интериорната концепция.

Коридор

Различните функционални кътове в дневната са символично маркирани чрез разположението на големия диван, формата на окачения таван и подовата настилка – паркет от светло дърво в къта за отдих и бели мраморни плочи в кухнята и трапезарията.

Детска стая за момиче

Атмосферата в детските стаи е очевидно по-жизнерадостна и весела. В стаята на по-голямото дете лилавите акценти подсказват, че собственичката е млада дама.

Детска стая за по-малкото дете

Детската стая за най-малкия член на семейството прелива от цветове и настроение – както се и полага, разбира се, за пространство, в което расте малко момиченце.

Основната родителска спалня е решена в непреходния дует черно и бяло.

Родителска спалня

Баните в жилището са две – основна, която е предназначена за родителите, и втора, която е на разположение на децата и гостите на семейството.

Родителска баня

И двете помещения са решени в пастелни неутрални тонове, но банята за децата е оборудвана с двойна мивка.

Баня за гости

Модерно, светло и функционално жилище, в което слънцето и небето са постоянен гост в интериора!

 

Галерия:

 

Споделете тази публикация

Post Comment