Свеж коктейл от парченце небе, златни сияния и индийски подправки

Интериорен проект на част от апартамент в гр. Варна

 

Предизвикахме ли вече учудването със странната си рецепта за освежаващ коктейл? Е, основните му съставки са точно такива, но само с едно пояснение – този смел експеримент не се отнася за причудлива напитка, която да си поръчате в някой крайморски бар, но със сигурност носи почти същото усещане на обитателите на това жилище, чийто интериорен проект ви представяме.

Проект на апартамент в гр. Варна

А за това как безкрайното синьо на небето, лазурното лятно небе и златистите отблясъци на слънцето и белите плажове се оказват в компанията на акценти от далечна Индия, ни разказа авторът на интериорното решение – инж.-дизайнер Яна Мечкарова от студио „Кала Дизайн“.

Кът за хранене

„Най-голямото удоволствие за всеки интериорен дизайнер е да има 100 % подкрепа и доверие от клиентите си. Тогава проектите имат максимален резултат, а проектантите могат да разгърнат капацитета си в много по-голяма степен. При работата ми по този апартамент бях свободна да експериментирам с цветове и форми.

Кухнята

Обитателите на това жилище във Варна са свежо младо семейсво, което не се страхува да заяви собствен стил и се различава с подчертана креативност. Както обикновено, подхождам към клиентите си първо като към хора със специфични характеристики и нужди. Най-ценното за домакинята в този дом се оказа светлината и пространството. Като прибавих и любовта й към новото и актуалното, забърках доста добър коктейл от небесно сини тонове и златисти отблясъци.

Дневна

За подова настилка на жилището избрах ламинат с гланцово покритие. То придава на помещението повече простор, а и отразява страхотните тавани.

Сниьо като небето

На две от стените има специални декоративни пана с рисунки на Архан Наир, графичен дизайнер от Ню Делхи. Неговите илюстрации са вдъхновение за цялата концепция в апартамента.

Кът за отдих

Абстракциите пасват чудесно на вкуса на собствениците и освежават отлично пространството. Те продължават, плъзгайки се по стените до средата на тавана, образувайки 2 Г-образни конфигурации, които определят зоната за хранене и зоната за почивка.

Стените са решени в небесно синьо

Особено внимание обърнахме на осветлението. Освен вграденото диодно осветление тип „Звездно небе” в самите пана, е заложено и скрито осветление по продължението на целия окачен таван. Бляскавата кремава част от таваните е постигната посредством  „опънат таван” с гланцово покритие. Този вид покритие винаги повдига оптически тавана.

Опънати лъскави тавани

Най-необичайното в дневната е присъствието на плоскости с цвят на патинирано злато, много актуално в последно време.

Антре

Няма да се уморя да повтарям, че входното антре е визитката на обитателите. Е, срещу вратата в този дом ще има картина и светлина – най-доброто, което може да се получи.

Антре

Наистина, когато влизате в дома си, е необходимо да ви посрещне ведра и приятна обстановка с достатъчно светлина, за да получите приятно усещане за уют и топлина.

Опънат таван в антрето

За щастие, тук светлината ще е в изобилие, защото за импровизираната мини галерия са проектирани малки витрини, снабдени с лед осветление. По този начин се акцентира на цветните петна от абстракциите, а с локалните светлини се рамкира дългото и тясно пространство.

Витрини с вградено осветление
Таванът е решен по доста нетрадиционен начин. Чрез прецизна инсталация на промазан текстил, подбран за тази цел, е постигнат ефект на морски вълни в стилизиран вариант. При толкова асоциации за въздух и пространство, морето е отличен завършек на този интериор.

Вратите са с интересен акцент

Интериорните врати са декорирани с фина вълнообразна линия, фрезована върху гланцирания МДФ. Тази линия пресича стерилността в силно осветеното помещение с бял под и му придава финес и деликатна мекота.

Бани

Баните бяха най-специални, защото керамиката я търсихме в продължение на няколко месеца.

Банята

В същинската баня ярко сините плочки са съчетани с дърво в байц орех – много актуално и дръзко в същото време.

Кът за душ

Бялото в елементите на обзавеждането, включени в композицията, освежава и олекотява пространството.

В самостоятелната тоалетна, която е с много малка площ, най-отдалечната точка оптически стана акцент на помещението със свежи декоративни плочки.

Тоалетната

Използвала съм локално осветление, за да туширам усещането за липса на простор, а както знаете, светлите тонове в тесни пространства са задължителни.“

Декоративна ниша

След като разкрихме рецептата на оригиналния интериорен коктейл, вероятно вече сте съвсем наясно, че смелите експерименти винаги дават страхотни резултати, нали?

 

Галерия:

 

 

За контакти:  

Инж.-дизайнер: Яна Мечкарова, tel. 0888780852

e-mail:      yanamechkarova.design@gmail.com
jana@kala-design.com

website:   www.kala-design.com

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment