Различните ефектни лица на сивия цвят

Или как терасата доведе романтиката в модерен апартамент…

Интериор в сиво

 

Забелязали ли сте колко многолико е сивото?!  Мекото гълъбово, което гали като детска милувка, графитено тъмното като небето над бурно море или просто елегантно като приятелска среща между черно и бяло…

Интериор в сиво

Едва ли е необходимо да ви разказваме какви усещания буди всеки един нюанс на този цвят, защото може вашите да се по-различни, но в подкрепа на теорията си за многостранните ефекти, постигани с този представител на цветовата палитра, ви представяме интериорният проект на дизайнера Иван Стефанов.

Всъщност, това модерно жилище с интериор в сиво, разположено в южните райони на София, освен със стилна цветова концепция, впечатлява и с една конструктивна промяна, която води до придаване на романтичен облик на жилищното пространство.

Интериор в сиво

Но нека започнем отначало:

Апартаментът е с площ около 130 кв. м и се състои от просторна дневна зона, включваща кухня, трапезария и зона за релакс, родителска спалня, детска стая с общ дрешник за двете  и санитарни помещения.

Характерна особеност на жилището преди конструктивната промяна, е наличието на голяма тераса, която “обикаля” около целия апартамент. Приобщаването на терасата към обитаемата площ води не само до наличието на повече квадратни метра обитаемо пространство, но и до създаване на романтичен изглед чрез скосяването на стените и поставянето на покривни прозорци, през които нощем надничат любопитно луната и звездите. Точно те са белегът, по който лесно се различава къде преди е била терасата.

Интериор в сиво

Жилището е с модерна визия, като най-характерен и обединяващ елемен в интериорната концепция е подовата настилка – паркет в сиво-кафяви тонове, което определя и общото цветово звучене на всички помещения.

Разбира се, за да не изглежда всичко твърде монотонно, във всяка стая има и някой индивидуален елемент, който внася свой собствен характерен акцент.

Дневна зона

В дневната зона веднага се забелязват стените, облицовани с декоративен изкуствен камък, както и нишите с вградено осветление, където е използван същия елемент.

Интериор в сиво и кафяво

Точно осветлението играе важна роля за допълнително подчертаване на ефекта на декорацията на този интериор в сиво – насочено или скрито, то придава допълнителен мек нюанс на иначе пастелно сивите тонове, тъй като  свети с топла бяла светлина.

Сиви стени и кафяв под

Различните зони в дневната са оптимално разположени  и в същото време достатъчно просторни. Диванът е с внушителни размери – почти 350 см в ширина, край трапезарната маса могат да се настани компания от 8 човека.

Кухнята побира всички необходими електроуреди, като в същото времее предвидена и  достатъчно работна площ.

Дори има и достатъчно пространство за разполагането на  бар столове край кухненския плот – чудесно място за бърза закуска или просто за леко вечерно питие.

Сиво и кафяво - едно елегантно съчетание на цветовота схема

 

Галерия:

 

 

Вижте още проектите на антрето, спалнята и детската стая в апартамента >>>

 

 

Свързани продукти – Декоративни камъни:

……………………………………….

 

Интериорно осветление в магазин Жилища 
Аплици

Споделете тази публикация

Post Comment