Как холът изведнъж стана по-голям…

Умни идеи за малки дневни зони

 

Днес, а може би и вчера, в малките апартаменти (каквито предимно обитаваме), всеки квадратен пък и линеен сантиметър, е от изключително важно значение, нали? И точно по тази причина всички се опитваме да оползотворим максимално всяко ъгълче.

Въпреки това, колкото и да е малко жилището, е необходимо да се намери умерен баланс между размерите на мебелите в обзавеждането и свободното пространство. Точно тогава на помощ трябва да дойдат – почти като неволята, която обаче, никога не идва, умни идеи – като тези, които решихме да ви напомним! Защото е съвсем допустимо да сте се срещали някъде някога с тези варианти за ефективно използване на малки пространства, но защо да не ви ги напомним отново – нали си знаете, “Колкото повече, толкова повече”!

Е, Мечо Пух е казвал и други умни неща, но сега стана въпрос за умните идеи, които могат  да “коригират” по желание на собствениците свободното пространство в малката дневна. А за такива намерения е добре да имаш под ръка креативни идеи, нали?

Например, този маломерен хол изглежда просторен,  благодарение на правилно подбраната цветова палитра: бяло, комбинирано с естествени пастелни тонове. Но не без значение е също и добрият подбор на мебели.

Креслото с интересен дизайн и колелца вместо крачета служи не само за комфортна почивка вечер, но може и да приюти някой закъснял гост, внезапно решил да остане да пренощува.

Масичка за кафе е същинско съкровище, защото може да скрие редица дребни предмети във вътрешността си. А помощната масичка за сервиране може да заема както вертикална, така и хоризонтална позиция – на кой както му харесва!

Модулната корпусна мебел е с компактно плъзгаща се врата – според настроението на домакините, могат да отделят време за четене или за гледане на телевизия.

Между дивана и фотьойла място на стената е намерила малка кутия-чекмедже, което може да служи и като масичка.

До прозореца е поставен шкаф, който може да се трансформира в мини-работен кът.

Малкото е повече – е, не съвсем, ама всъщност може и така да се погледне, когато става въпрос за добри идеи!

 

Галерия:

 

 

 

 

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

 

Споделете тази публикация

Post Comment