Сив интериор с тюркоазени акценти

Интериорен дизайн на модерна дневна зона

 

Как универсалното сиво се срещна с великолепието на тюркоазеното синьо…

Много хора свързват сивия цвят със скука и депресия, но това е доста несправедливо към този представител на палитрата и дори невярно.

Сивото е основен цвят, което го прави универсален и подходящ за всяка стая в жилището. Той е не само стилен, но и излъчва особен нюанс на благородство, а с негово участие в комбинация с ярки елементи може да се получи уютен и дори топъл интериор.

Сив интериор с тюркоазени акценти

Вероятно тази нагласа към сивия цвят, че е тъжен и мрачен произлиза от нашите човешки емоции – небето е мрачно, вали дъжд, всичко изглежда някак унило и депресиращо за нас, хората…

Но емоциите не могат да се проектират винаги върху цветовите комбинации в интериорните решения, особено ако подходът към създаването им е бил правилен! Защото днес може и да е мрачно навън, но скоро слънцето отново ще заблести, нали?

По тази не съвсем логична за някои причина и редица други, дневна в сиви тонове е чудесно решение както за модерните тенденции в дизайна, така и за класическите стилове.

Чрез използването на различни нюанси на сивото е съвсем допустимо да се създаде уникален и най-важното – уютен и модерен интериор. Като този, който представяме тук и чийто автор е дизайнерът Татяна Полякова.

Сив интериор с тюркоазени акценти – това е, с което веднага характеризираме тази дневна чрез няколко определения. Но в дълбочина се установява, че тук са комбинирани тъмно сиво – за стените, много светло сиво за меката мебел и светъл сив дървесен декор частично за стенния секционен шкаф, съчетаващ функцията и на гардероб.


Тъй като комбинацията на сиво с бяло е доказано успешна, присъствието на бяло е осезаемо. Друг доказан факт е, че естественото дърво съживява и стопля всеки интериор – тук също е използван дървесен фурнир.

А в ролята на акцент или цветови разкош, влиза тюркоазеното синьо – плътните завеси на прозорците и креслото буквално превземат погледа!


Кухнята е изпълнена в комбинация от бяло за ниските шкафове и орехов фурнир за горния ред.
Непосредствено до нея е поставена кръгла трапезарна маса със стъклен плот, отразяващ светлината от прозореца, и 4 бели стола.

Интериор в сиво с тюркоазени акценти

Над масата е монтирана конфигурация от прозрачни стъклени осветителни тела, а вгррадени лунички допълват системата за осветление.

Ъгловият диван в светло сиво служи и като своеобразен разделител на пространството на дневната, отделяйки зоната на кухнята и трапезарията от зоната за отдих. Пред него е поставена ниска малка кръгла масичка, а в непосредствена близост тюркоазено кресло и втора, почти миниатюрна помощна масичка.


Стената срещу къта с мека мебел е облицована с дървена ламперия. Под окачения на стената телевизор е проектиран също дървен дълъг рафт за различни аксесоари и принадлежности.

Подът в зоната на кухнята е от сивкав гранитогрес, а в останалата част на помещението – паркет с дървесен фурнир.
Прозорците са декорирани с плътни тюркоазени завеси и ефирни бели пердета.

Своеобразна колекция от 3 стенни бели часовника разсейват твърде деловото излъчване на сивите стени. Саксии със стайни растения допълват и оживяват значително този сив интериор с тюркоазени акценти.

Голямо огледало на стената  в антрето или по-скоро входното пространство, тъй като не е отделено с врата от дневната, оптически увеличава обема на помещението.

Дневна зона с модерен интериор, в който се преплитат леко минималистични елементи и творчески приложени силни цветни линии – вероятно тази интериорна картина би допаднала на мнозина, които не се страхуват да се доверят на сивия цвят!

 

Галерия:

 

…………………………………………

Споделете тази публикация