Да вдигнем адреналина на интериора… с доза червено!

38 идеи за дневни с акценти в цвета на страстта

 

Луксозен, чувствен, атрактивен, привлекателен – всички тези епитети и то не само според нас, определят съвсем точно червения цвят!

Червена стена в къта с телевизора

Вярно е, че той е наистина много специален – колкото и да ни харесва, не трябва да прекаляваме с увлечението си по него, защото наистина ще вдигнем адреналина… и то не само на интериора!

Червено край камината

Но в умерени дози стои толкова възхитително, че човек трудно откъсва очи от него, дори и да не направим баналната асоциация с испанска корида!

Червено и дърво

И като споменахме асоциация – е, няма как, шаблонна или не, това е цветът, с който най-често илюстрираме любовта… Любов във всичките й измерения – гореща, изпепеляваща, към специални хора или нежно топла към близки и приятели, споделена или не, тя винаги докосва по свой си начин сърцето.

Червено на стената зад телевизора

И тогава защо да не добавим мъничко „любов“ и в интериора на дневната? Защото, ако си позволим още малко игра на думи, дневната е нашата „любима“ у дома, нали?

Червено и бяло

И тъй като винаги се отнасяме с огромно уважение към всичко, което обичаме, същият подход трябва да приложим и към интериора на дневната, ако сме почитатели на червения цвят!

Червено и черно

Този представител на палитрата често се използва като скромен акцент тук и там в интериора, но не толкова често се осмеляваме да заложим на него за нещо по-грандиозно… От редица съображения може би, но и най-вече от опасенията, че твърде много „грее“…

Червено и бяло

А няма място за страхове, защото той успешно може да се съчетава не само в класически дуети с черно и бяло, но и с различни нюанси на сиво, кафяво, защо не и с жълто и синьо?

Червено и бяло

Комбинацията с пясъчно и прасковено излъчва мека чувственост, само с бяло – празнична хармония, в съюз с кафявото стои до известна степен смирено и консервативно, до сивото – някак си гордо, а до черното – драматично и страстно…

Червено и венге

Съчетанията на цветовете зависи от личното цветоусещане, но много по-важно е какво е общото пространство на помещението, защото е съвсем възможно мощната енергия на червеното да го обсеби, ако е твърде малко.

Червено и бяло

Обикновено една стена в дневната, боядисана в по-тъмен или светъл нюанс на червеното, е напълно достатъчно решение, за да „зареди“ атмосферата с позитивизъм – почти неписаното правило е, че това е стената срещу седящия кът, където най-често е позициониран телевизорът.

Червени стени и бели мебели

Логично, нали, все пак защо ще искаме червено, ако не му се любуваме в моментите на отдих?

Червено край камината

Кътът с камината също е чудесно решение – страстното червено сякаш подсилва още повече топлината от истинския огън, не мислите ли?

Червена стена зад камината

Е, ако смелостта ви все пак все още не смее да се прояви, просто заложете на малка доза червено в декорацията – килим, пердета, отделни мебели, декоративни възглавнички и каквото още ви подскаже въображението.

Частично оцветяване в червено

Ако искате да подарите още мъничко любов на дневната в дома си, потърсете вдъхновение в нашата галерия с огнени идеи!

 

Галерия:

 

 

 

 

Горивни камери за камини

 

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment