Сини акценти за късмет в дневната!

Интериори, вдъхновени от Годината на синия дървен кон

 

Синьо като безкрая на безоблачно небе, като притеглящите с магическото си очарование морски дълбини, синьо като романтична лятна нощ… Невероятно много са асоциациите, които могат да се направят с красивия син цвят, нали?

Принт с цъфтящи овошки на фона на безоблачно небе

И още – не сте ли носили като малки, а може би и сега, нещо синьо, което да ви пази от „лоши” очи?

Дневна с декорация в синьо на бар-плота и декоративни възглавнички

Възможно е също и да сте забелязали – лично или пък в различни филми и телевизионни предавания, че в редица страни по света има обичай вратите на домовете да се боядисват в синьо,  за да се привлекат добрите същества, които в повечето религии се намират в небето или по високи планини отвъд облаците…

Син килим - като късче небе...

А вие самите не сте ли попадали под спокойствието, което синьото внушава само като спреш погледа си върху него?

Сини мебели - смело, но интересно решение

Светли морскосини акценти

Според психолозите този цвят е оптимален за намиране на вътрешен и външен мир и за намаляване на стреса и напрежението.

Син акцент в корпусната мебел

И още –  синьото ни предава от своята успокояващата енергия, за да овладеем трескавото си  ежедневие с лекота, допринася за оптимална концентрация и провокира към позитивизъм и смелост.

Тъмносини мебели и синьосиви стени

Сини декоративни възглавнички върху бяла мека мебел

Вероятно всичко това ви е известно, но тъй като според китайския традиционен календар  2014 година ще премине под знака на Синия дървен кон, решихме да подскажем някои идеи за интериорни промени!

Акценти в морско синьо

Древните китайци определяли годината на Синия кон, която настъпва веднъж на 60 години, като време на промени – защо някои от тях да не са свързани и с реформи на  домашния интериор, в който цветови фаворит да бъде синият цвят в различни негови нюанси?!

Син диван в дневна под покрива

Е, не сме чак такива подстрекатели, за да ви убеждаваме да боядисате непременно стените на дневната си в синьо, особено ако скоро сте били преки участници в приключението „Домашен ремонт”, но ако планирате такъв за предстоящите месеци – защо пък не?!

Синьото успокоява

Но и с по-малко усилия и средства може да се привлече късмета на годината чрез малко декоративни акценти, решени в синьо, независимо дали ще са нови пердета, килим или добрите приятели на всички, обичащи уюта и удобството– декоративните възглавнички!

Сини завеси в хола

И тъй като дневната зона е онази част от жилището, в което всички прекарваме повечето от свободното си време, събрахме малка колекция от вдъхновяващи идеи точно за дневни, в които синьото вече е намерило своето място, а късметът може би вече чука на вратата?!

 

Галерия:

 

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

 

Споделете тази публикация

Post Comment