На кафе със златната рибка!

2 в 1 – ниска масичка и аквариум

 

Представете си, че в приятна утрин или следобед се настанявате удобно в хола с чаша кафе на малката масичка, а за бъде удоволствието още по-голямо, компания ви правят… истински златни рибки!

И то не от аквариума някъде в стаята, а непосредствено пред погледа ви, защото за свой дом те имат вашата холна масичка!

Идеята е наистина оригинална, още повече като се има предвид и двойната функция на малката маса – тя не само изпълнява основната си роля, но и е спестила от необходимото допълнително пространство за аквариум.

Но съвсем спокойно можем да й отредим и трета роля – на главната звезда в интериорния спектакъл при декорацията на дома или офиса.

Масата-аквариум, която ви представяме, е  реализирана идея на интериорния дизайнер Деян Панчев от студио Ilde Style – гр. Благоевград.

Самият аквариум е с обем  200 л, а рамката е направена от МДФ тъмен дъб. В горната  част на конструкцията е поставен повдигнат с никелови дистанционери стъклен плот, който всъщност определя функцията на ниска холна маса.

Дървената рамка служи за прикриване на кабелите за LED осветлението и за филтрите, които пречистват водата на аквариума. Самото осветление е целенасочено избрано да излъчва бяла студена светлина, което допринася водата да изглежда още по-бистра.

Между плота и горната част на аквариума е оставено умишлено разстояние, за да се хранят красивите рибки по-лесно, също и за да не се получава конденз. По същите причини отгоре аквариумът не е покрит със стъкло – ако бъде поставено, ще се получава конденз, който ще пречи на пълната наслада от танца на златните рибки вътре в него.

За декорация са използвани специални за целта камък и растения. Изборът на златни рибки също не е случаен – на предно място тази година в модните цветови тенденции е мандаринено оранжевият цвят, а визията на рибките се доближава максимално до него.

Масата-аквариум e поставена в новия офис на студио Ilde Style , чийто интериор и мебели са също проектирани от дизайнера Деян Панчев, но ако идеята ви допада, спокойно бихте могли да имате и у дома си такава ефектна компания за сутрешното кафе или вечерния коктейл.

За контакти и информация:

Студио за дизайн и обзавеждане Ilde Style

Деян Панчев
гр. Благоевград
пл. ”Георги Измерлиев-Македончето” 15
+359 878 91 22 23
+ 359 899 99 92 54
ilde@mail.bg
http://www.ilde-mebel.com

Споделете тази публикация