Интериор на апартамент в Бразилия

Не точно по бразилски

 

Прекрасни плажове, огнени ритми и футболни легенди – да, това наистина е първото, за което се сещаме, когато се спомене Бразилия. Но ако сте очаквали интериорът, който представяме тук, да е по някакъв начин подвластен на горните определения, определено ще ви разочароваме.

Защото точно това е било изискването на собствениците към интериорните дизайнери от Studio Guilherme Torres – жилището им да бъде напълно различно от общоприетите представи за традиционен бразилски дом.

Апартамент е с обща площ 145 кв.м, върху които дизайнерите получават пълна свобода да приложат своите умения и идеи, за да се получи нещо…. различно!

Първото, което прави впечатление в дневната зона, е може би причудливата за някои, симбиоза от частично необработени натурални циментови стени, бледо ментово зелени и сини тонове плюс декорация от борова дървесина.

Огромен, но удобен диван с черна дамаска, покрит с много пъстри декоративни възглавници, ниски пластмасови масички, обемиста шарена табуретка, която може да играе ролята и на допълнителна холна маса, ултрамодерен шезлонг в черно-бяло, композиция от килими в зелено, розово и синьо… това  са елементите, оформящи къта за отдих в дневната. Доста странно, но ефектно решение и определено е различно.

 

Масата за хранене в небесно синьо също е с твърде авангардна форма, но идеално се вписва на фона на общата картина.

По предпочитание на собствениците голяма част от  мебелите в дневната са проектирани от  Studio Guilherme Torres. Шезлонгът, който по принцип е предназначен за употреба като градинска мебел на открито,  е модел на Moroso, а столовете в къта за хранене на Driade.

 

Мебелите в кухнята са с покритие от черен лак, плотовете са на Corian, а домакинските уреди са  SMEG. За хармонично присъединяване към общата концепция на дневната една от стените в кухнята също е облицована с дърво, а бар-плотът е решен в небесно синьо.

Интериорът на основната спалня е напълно обратен на шокиращата експлозия от цветове и материали в дневната – тук дизайнерите залагат на вечната класика черно и бяло.

Възможно е това интериорно решение да шокира мнозина, но това ще означава, че собствениците на апартамента са постигнали своето – да живеят просто по-различно!

За повече информация:

http://www.guilhermetorres.com/blog/

Споделете тази публикация