Интериорен проект-реализация на детска стая

Приключения в зелено за две момченца

 


Обзавеждането и аранжирането на детската стая винаги е било огромно предизвикателство за всички родители. Решаването на това сложно интериорно уравнение с много неизвестни се оказва понякога направо невъзможно за хора и с много дипломи! Но при наличието на страхотно желание и креативност,  успехът е напълно постижим.

Как се случва това при реализацията на една чудесна, функционална и много ефектна детска стая, ни разказа дизайнерът инж. Яна Мечкарова:

Проектът включва детска стая за бебета, за пораснали и реална реализация.


За бебета

“Проектирането на тази детска стая беше едно голямо приключение за мен и ми достави огромно удоволствие. Почти отчаяна майка на две страхотни момченца, едното само на 8 месеца, нямаше никаква представа как да помести всичко, от което имаха нужда синовете й в 12 кв.м.

Трябваха й 2 легла, гардероб, място за игра, кошара за малкия и бюро. Баткото, който скоро щеше да бъде ученик, имаше нужда и от работна маса.


Момченцата бяха късметлии с такава страхотна майка. Тя искаше да осигури стая, в която да има всичко необходимо за тях, но и да стимулира творческото им мислене, да създаде приказно място за игра.

Подкрепяйки ме с доверието си, тя ми помогна много да развихря въображението си и да избегна еднообразните правоъгълни форми, толкова безинтересни за децата. Специфичното заобляне на един от ъглите на всяка вратичка, освен декоративна, има и друга функция. Чекмеджетата и малките вратички се отварят лесно, без да стърчат дръжки, за да не се нарани някой от палавниците, докато играе.

При гардероба проблемът е решен чрез Push система. Стълбите са едновременно и чекмеджета, а някои стъпала образуват ниши за играчки и книги. При тях също съм избегнала острите ръбове.

За по-стабилна основа  на леглото на втория етаж, сложих под него тесен шкаф. Той служи за принадлежностите на по-малкото братче.

 

Оставаше обаче една нерешена задача. Как да събера в такова малко помещение кошара и бюро? Нареждането на пъзела изискваше още усилия. Така ми хрумна идеята да проектирам кошара за бебето, която при нужда може да се превърне лесно в бюро.

Проектът включва детска стая за бебета, детска стая за пораснали и реална реализация.


За пораснали

След около година малкият щеше да порасне достатъчно, за да  спи спокойно в леглото си и да се придвижва сам. Тогава баткото щеше да започне училище, да пише и чете.

Подвижната преграда на кошарката се маха, основата на колелца се отделя, превръщайки се в подвижна поставка за цветя, а останалата част се обръща и …готово. Ето го бюрото. Имаме нова стая за пораснали момчета.

 

Благодарение на мебелна фирма „Кохана” мебелите бяха реализирани на 100%, без нито един компромис в дизайна.
Резултатът от работата беше най-приятната част. Имахме налице едно щастливо семейство с детска стая, която дълго време щеше да върши работа на малчуганите им и да ги радва.”


Реализация

 

 

 

 

 

За повече информация и контакти:

Инж. – диз. Яна Мечкарова
tel. 0888780852
e-mail:        yanamechkarova.design@gmail.com
jana@kala-design.com
страница: http://www.facebook.com/photos.php?id=100001462692870

website:    www.kala-design.com

Споделете тази публикация