Интериорни идеи само за смелчаци

В ярките цветове на дъгата

 

Казват, че само напористите и смели натури се престрашават да се заобиколят в ежедневието си с ярки и провокиращи осезанията цветове.

Не могат да се отрекат спокойствието и уюта, които създават земните пастелни нюанси в интериора, но ако търсите различното и най-вече интензивно жизнерадостно настроение в дома си, не се колебайте да предприемете стъпка към ярките цветове и наситени с адреналин комбинации между тях.

Бургундско червено и  топло оранжево, наситено зелено, тюркоазено синьо, кралско лилаво, сияйно жълто и още, и още – небесната дъга предлага толкова много нюанси и вълнуващо сетивата вдъхновение.

Представете си само как въздейства зареждащо с енергия пурпурният изгрев на лятното слънце или топлото оранжево дори само на един портокал?

А от яркото зелено не ви ли ухае на пролет?

Синьото е “студен” цвят, но ако се постави в компанията на “топлите” си роднини, картината вече става съвсем балансирана.

Жълтото не е само за екцентрици, както и лилавото не само за крале – добре са дошли във всеки интериор, макар и в умерена доза.

Проблемът на едноцветните или пастелни  интериори, въпреки спокойствието, което внушават, е в монотонността им. Контрастиращите, дори драматични за някои комбинации, определено въздействат върху настроението и покачването на адреналина.

И ако сте сред феновете на богатите и ярки цветове,  вероятно сте се сблъсквали с въпроса: как да ги комбинирате заедно така, че интериорът да изглежда грандиозно, но без да е изгубена търсената хармония и крайният резултат да бъде близък до цветна катастрофа или кич.

Нашата пъстра като небесната дъга галерия ще ви подскаже различни възможностите за приятни комбинация от ярки цветове – разгледайте я, за да си представите какво може да постигнете, преди да експериментирате у дома.

Не забравяйте, че смелите съчетания на различни цветове изглеждат най-добре срещу неутрално оцветени стени – въпреки, че вероятно има изключения, които ще ви харесат.

 

 

 

Преди да предприемете стъпки към някаква промяна на интериора у дома, първо си направете семеен съвет – ако той одобри цветните фойерверки в жилището, тогава спокойно действайте!

Споделете тази публикация