ЖИЛИЩА

Интериор ДекорацияИнтериорни проектиИнтериорен дизайн

Как белият цвят “проговаря” на испански…

Свобода за въздуха и светлината в интериора!

За никого не е е тайна, че във всяка различна страна хората могат да имат една и съща идея, но резултатът от реализирането й да е различен. Чудите се какво имаме предвид?

Ами ето например, да вземем приложението на белия цвят в интериорните решения у нас. Веднага се сещаме, че мнозина ще ни контрират, че бялото е скучно, дори стерилно, че напомняло за болница, че му липсвал живот, че много се цапа и още, и още…

Но бялото съвсем не се изчерпва с тези внушения, особено когато “проговори” на испански и вече не е бял интериор, а interior blanco!

Защото в интериора на тази испанска вила, която ви показваме, бялото като концепция на практика означава “да се напълни къщата със светлина и въздух”! И ако имате някакви съмнения, моля последвайте ни в това виртуално гостуване в слънчева Испания!

Тук горното твърдение не е никак преувеличено – ефирна лекота и нежност изпълват атмосферата на този дом и всеки детайл в интериорната композиция е точно на мястото си.

В основата на всичко е, разбира се, белият цвят, който сякаш разширява до безкрай пространството, но използването му е като изходна точка към приложението на редица помощници от цветовата палитра като светло сиво и различни нюанси на бежово.

Обзавеждането на вилата не е типично по испански, защото всички очакваме да видим ярки и жизнерадостни тонове, тъй като така си преставяме средиземноморските нрави.

А тук интериорът на дневната, спалните и дори двора са решени в сякаш полупрозрачни цветове. Но независимо от това, всичко тук излъчва някакъв изискан аристократизъм, който основателно очарова.

Обзавеждането е не само с класически форми – частичното смесване с  доста лаконичните съвременни форми рисува една завършена и хармонична интериорна картина, благодарение на обединяващата рола на бялото. Единствените ярки акценти са свежите букети с цветя и саксиите с растения на терасата.

Всъщност, липсата на жизнерадостни цветове не е недостатък, защото през големите прозорци живописният пейзаж наоколо не е затъмнен ни най-малко от цветен колорит в атмосферата на вилата. Прекрасната пъстра панорама е най-добрият декор за спокойната пастелна картина в интериора на вилата.

Харесва ли ви испанското звучене на бялото? Според нас скуката не е намерила абсолютно никакво място тук, а какво мислите вие?!

Галерия:

 

 

 

 

 

Facebook Коментари


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

Избор на редактора - категория Интериор

 

 

 

ИнтериорДекорацияИнтериорни проекти


 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност