Нещо старо, нещо ново… и доза вдъхновение!

Интериорен проект за освежителен ремонт на спалня

 

Всички обичаме спалните си – е, хайде, да го кажем и по-друг начин – обичаме да се сгушим в кътчето си за нощен релакс и да се потопим в прегръдките на Морфей! Дотук да има някой друго мнение?!

Спалня с тюркоазени акценти

Едва ли, но колкото и да обичаме тази своя светая светих, идва момент, в който нещо в интериора на спалнята вече не ни носи достатъчно радост или пък вече не ни е достатъчен комфортът, който помещението предлага. Е, така е, всички обичаме и спалните си, но и новичките неща, които ни доставят повече  удоволствие от живота на фона на ежедневния стрес в съвременната ни реалност…

Гардероб с плъзгащи врати

Проектът на спалня, който ви представяме, има точно такава предистория, а автор на “новото” в интериора на това помещение, е интериорния дизайнер Диана Лазарова.

Нов шкаф срещу леглото

Ето какво сподели дизайнерът  за промяната в спалнята  стъпка по стъпка:

„Проектът е за реновиране на спалня или по-скоро, освежителен козметичен ремонт, защото запазихме част от обзавеждането – подовата настилка, леглото и щорите.  Останалите мебели и аксесоари са “новото”, което аз проектирах.

2

Много хора смятат, че освежаването на едно помещение е твърде лесна задача – имаш някои зададени параметри, добавяш още нещо и… готово! Всъщност е много по-трудно да интегрираш своите идеи във вече зададена рамка, защото се срещаш с твърде много съществуващи ограничения. Иначе казано –  лесното на пръв поглед на практика се оказва трудно!

Подовата настилка, леглото и щорите са запазени

Освен запазването на някои мебели и аксесоари, изискването на клиентите бе да се постави някакъв шкаф срещу леглото, който да съчетава няколко функции – на етажерка за книги, тоалетка, работен и медиен кът. Тъй като не разполагахме с много място,  “скрихме” тоалетката – тя се появява едва при отваряне на работния плот и тогава се показват огледалото и разделениято  за бижута и гримове.

Тоалетката е скрита

Тоалетката

Цветовете на новите елементи в обзавеждането бе наложително да съобразим с тоналността и материала на спалнята. Използвах синьо-зелената гама, тъй като тюркоазеното се оказа сред любимите цветове на нежната половинка в семейството.

Работен кът

Клиентите са големи ценители на изкуството и по-тази причина повечето от стените в стаята са в бял неутрален цвят, за да могат да изпъкват картините от голямата им колекция, които избраха да бъдат поставени в спалнята.

Стените са в бяло

Единствено зад леглото си позволих да сложа принт, който е в бледо сиво и бяло – като цялостно внушение е по-скоро неутрален и допълва цялата композиция, а не акцентира върху себе си.

Целта на промените в спалнята бе след съчетаването на старо и ново да се получи атмосфера, която едновременно да е релаксираща и вдъхновяваща, както и пространството да е оползотворено функционално.”

Нов шкаф

Според нашето скромно мнение – мисията “ремонт” в този случай е била наистина успешна!

 

Галерия:

 

За контакти:

инж.-дизайнер Диана Лазарова
0893 482 610
www.facebook.com/Diana.Lazarova.Design
http://dianalazarova.blogspot.com/

 

Споделете тази публикация

Post Comment