Жилище със скрити таланти край морския бряг

Интериорен проект на апартамент 40 кв.м в гр. Созопол

 

Синьо море, златисто бели плажове, свежи коктейли и огромен букет от щастливи мигове… Да, така изглежда за мнозина от нас образът на лятна ваканция край морския бряг, но има и друг тип хора – такива, на които съдбата е отредила да имат за свой постоянен съсед морето!

Обща площ 40 кв.м

Понякога тези близки съседски отношения са дружелюбни, в тон на мир и разбирателство, друг път вятърът разговаря на висок тон с морските вълни, които пък изливат недоволството си върху нищо неподозиращия бряг, но то така е и в живота – низ от различни ситуации и емоции, нали?

Да, животът край морето винаги е изпълнен с очарование, а интериорният проект, който представяме, е точно на апартамент в романтичния Созопол. Негов автор е дизайнерът Яна Мечкарова – студио “”Кала Дизайн”, а какви скрити таланти притежава жилището, ни разкри самата тя:

“Идейният проект е разработен за ваканционен апартамент в покрайнините на крайбрежието на гр.Созопол. Цялостната концепция за дизайна е изградена на базата на компилация от естествени материали, състарени текстури и свежи тонове.

Проект на апартамент в Созопол

За да се разгранича от често срещаното в района етно звучене на интериора, съм добавила доста URBANелементи. Висящата лампа над  масата, фрезованите букви в мебелите и фототапетът са типично градски елементи с привкус към забързан начин на живот и отчуждаване от традициите. Тази съвременна визия е деликатно пречупена  през призмата на така актуалното ретро излъчване в стиловете, наречено VINTAGE.

Апартамент край морето

Няколко богато украсени аксесоари с благородни повърхности и състарени материали като огледалото и полилея са достатъчни, за да смекчат правите изчистени линии на мебелировката и да внесат капчица романтика.

Апартаментът е от малкото по нашето морско крайбрежие, които ще бъдат използвани целогодишно. Ето защо собствениците имат необходимост от лесна трансформация и преобразуване на апартамента – от лятно ваканционен в същинско жилище.

Кът за храненеЗа да отговоря на нуждите за многофункционалност и оптимално разпределение в рамките на 40 кв.м,  изследвах и приложих в пространството т.нар.  “падащо легло”.  То е позиционирано в близост до камината и през зимата е затворено, т.е., скрито. В затворено състояние то образува малък кът около камината и с нищо не напомня на дъно на легло.

Падащо леглоМеката мебел е проектирана на малки модули. Това дава възможност за смяна на функциите й от седална  мебел в спалня. Апартаментът е снабден с огромна приземна тераса, на която може да се излиза през два огромни портала на източната му стена. За да се използват и навън, модулите на меката мебел ще се тапицират с най-висок клас дамаски, които са с по-голяма устойчивост на слънце.

Зона за кухня и хранене

Съществена доза настроение в проекта внасят свежите морски тонове, които стоят като цветя на фона на изветрената дървесина и кафявия гранитогрес. Комбинацията от морско синьо и тревно зелено е изключително енергизираща, а кораловите елементи затоплят и придават повече мекота.

Флоралните мотиви върху декоративна възглавница или аксесоар никога не са излишни и дори придават още по-органичен вид на цялата интериорна композиция.”

Галерия:

 

 

За контакти:  

Инж-дизайнер: Яна Мечкарова, tel. 0888780852

e-mail:      yanamechkarova.design@gmail.com
jana@kala-design.com

website:   www.kala-design.com

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment