Интериорен проект на апартамент 75 кв.м в гр. София

Изящна нежност, нарисувана с пастели

 

Забелязали ли сте, че винаги, когато се срещнем с нещо или някого за пръв път, обикновено изневиделица в съзнанието ни се завърта рояк от думи, с които можем да го определим, но винаги една от тях е най-точната.

Дали това е синдромът на първото впечатление и ако е, дали винаги то е най-точно, не е темата на нашия днешен разказ, но е факт, че при първата ни среща с този проект, думата, която му прилегна най-добре, бе “нежност”! Защо точно тя ли? Вярваме, че когато разгледате цялата интериорна картина, ще ни разберете най-добре, но нека все пак започнем отначало!

Интериорният проект е на основните помещения в апаратамент, ново строителство, намиращ се в столичен жилищен квартал. Мокрото помещение и баните не са обект на проекта.

Площта на жилището е приблизително 75 кв.м, а ето какво ни сподели за работата си по проекта неговият автор – дизайнерът Ирена Иванова от студио “Истерия Дизайн”:

Разпределение на първо ниво

Дневна

Всички нови жилища си приличат –  празни стени и обеми, които все още са само един строителен продукт, и разбира се, множество разностранни идеи…
Още при първия разговор с клиентите единодушно решихме да заложим на светли и чисти тонове в дневната зона с площ 31 кв.м с цел създаване на оптически простор.
Акцентите тук паднаха на окачените тавани и присъствието на детайли в свежо зелен цвят.

Интериорен дизайн на дневна

Кухнята, решена в пясъчно бежово и бяло, е с вградени уреди, което допринася за изчистената й елегантна визия. Колоритен акцент в мебелната конфигурация внася кухненският гръб от оцветено в зелено стъкло.
По изискване на клиентите проектирахме и бар-плот, който със стилния си дизайн ни най-малко не натежава на пространственото решение.

Нотка на лукс придават повърхностите  от технически камък на кухненските плотове и бар-модула.
Непосредствено до кухнята разположихме висока трапезарна маса от бял лак и столове с модернистична форма.

Високият шкаф в бяло и зелено зад дивана в къта за отдих е особено практичен
с големия си обем, а отворените му рафтове придават лекота на конструкцията и не тежат на интериорната картина.

Функционалната обособеност на отделните кутове в дневната зона постигнахме чрез поставянето на мобилен TV-модул, чиято форма и дизайн не натоварват пространството и не пречат на свободното придвижване в помещението.
Въртящата се стойка позволява телевизорът да бъде завъртан в желаната от клиента посока за гледане – еднакво удобно както от дивана, така и от трапезарната маса.

Окаченият таван е със скрито разсеяно осветление и висящо тяло с нестандартен дизайн. Подът в кухнята е гранитогрес, а в останалата част на дневната – ламинат.

В това модерно жилище със сигурност някой ден може да се вихрят и малки семейни бури, но много по-сигурно е, че атмосферата на нежност ще елиминира всички негативни настроения! А като се добавят максималната функционалност на помещенията и елегантния дизайн, интериорната картина вече поражда както искрено възхищение, така и завистливи погледи!

 

Антрето е с площ 7.5 кв. Тук поставихме шкафове и висок до тавана гардероб, тъй като в останалите помещения на жилището нямаше достатъчно пространство за съхранение.

В един от шкафовете по предпочитание на клиента проектирахме специален аквариум.
Подовата настилка е светъл гранитогрес, стените – декоративна мазилка, а мебелите – MDF, боя гланц.

Антре

Окачен таван в антрето

Една от стените в антрето „облякохме“ изцяло с огледало с цел да се увеличи оптически пространството.
Кутия с декоративни камъни със специално вградено осветление, лунички на пода и декоративно светещо пано в свежи цветове са акцентите, които привличат вниманието на всеки новодошъл.

Сложните геометрични форми на окачените тавани със скрито осветление и монтирани лунички създават атмосфера на лукс и комфорт.

 

 

Дизайнът на спалнята по принцип е сериозно предизвикателство за всеки дизайнер – това е частното пространство, в което обитателите търсят спокойствие и се отдават на пълноценна почивка. Точно затова е много важен изборът на цветове и материали, които да отговарят на индивидуалните възприятиятия на всеки от обитателите и да се отъждествяват с очакванията им за хармония и релакс.

Спалня

Конктретно в тази спалня с площ 14.5 кв.м според изискване на клиентите бе задължително присъствието на люляково лилав нюанс като акцент на светъл пастелен фон.
Ефектният окачен таван с нежни овали и ефектно скрито осветление е решен с декоративна мазилка с отразяващ ефект, създаващ простор и внушение за ефирност на помещението.

Стените са в нежен млечно лилав цвят.

Атрактивен акцент в помещението внася дизайнерското решение на стенните панели, които започват от нощните шкафчета, елегантно продължават нагоре по стената и се “вливат” красиво в окачения таван.

Атрактивен акцент в помещението внася дизайнерското решение на стенните панели

Задължителен елемент за всяка спалня, обитавана и от дама, е тоалетката, която не само трябва да бъде с подходящ елегантен дизайн, но и да бъде максимално функционална.

В конкретния случай проектирахме тоалетката освен с голямо огледало на стената, и със сгъваемо скрито по-малко огледало за макиаж и функционални разделители, които решават проблема с вечното търсене на любимите обеци, гривни, фиби и т.н…

Мебелите са изцяло с МДФ боя гланц.
Леглото е тапицирано с еко кожа, гардеробите са с плъзгащи врати, подът е  ламиниран паркет.

 

Детската стая с площ 11 кв.м е малкото царство на съвсем невръстна принцеса, все още бебе.

За да може стаята да се използва не само за твърде кратък период от време, поставихме детско легло със стандартни размери и балдахин, което ще влезе в употреба по-скоро, отколкото на родителите им се вярва, и малка бебешка кошарка.

Детска стая - проект

Избрахме нежни бонбонени цветове в розово, лилаво и жълто в интериорното решение, а за създаване на истински приказна атмосфера декорирахме стените и шкафовете с весели принтове. Окаченият таван е с формата на цвете, гардеробът е вграден, а след време под прозореца може да се разположи и работен кът.”

Детска стая

За повече информация и контакти:

“ИСТЕРИЯ Дизайн” 

Ирена Иванова – интериорен дизайнер

0897 829 859 Globul

0882 657 323 Mtel

0877 020 032 Vivacom

www.isteria.eu

Споделете тази публикация