16 интериора на дневни с бели мебели

Съвършена бяла елегантност за „лицето“ на дома

 

Дневната  е тази област на жилището, което заслужава и обикновено получава най-голямото ни внимание, тъй като има функцията на представителната част на жилището.

В това пространство се събира цялото семейство, но и тук е мястото, където с близки и приятели се отбелязват различни тържествени събития или просто – събиране “за да се видим”.

Точно затова съвсем основателно можем да определим хола (както сме свикнали да назоваваме дневната)  като “лицето на дома”.

Съществуват много стилове и варианти за обзавеждане, но я си признайте – поне веднъж не сте ли се възхищавали на някой модел мека мебел, цялата в бяло, независимо дали тапицерията е от текстил или кожа?

Да, тези мебели изглеждат изключително  елегантно, стоят толкова леко, сякаш плуват в пространството – дали защото не правим асоциацията с бели пухкави облаци, реещи се по безкрайното синьо небе?!

И ако не се страхувате, че бялото изисква твърде специални грижи, значи наистина това е вярното решение.

Дотук добре, но възниква следващият момент – а дали бялото не е твърде семпло, не стои ли стерилно, дали ще бъдат оценени по достойнство мебелите, ами ако гостите просто не ги забележат…

С различни декоративни техники, малко смелост и находчивост тези страхове могат да бъдат напълно елиминирани.

Най-лесният е стените на помещението да са оцветени в контрастиращ цвят в зависимост от предпочитанията – червено, топло кафяво, сиво са например добър вариант, на който бялото се откроява чудесно.

Другият начин да се създаде динамика в пространството е като  се облицова една стена в дневната (или част от нея) с декоративен камък.

Дори и жилището да не е решено в рустикален стил, за който е характерно използването на дървени греди и дървени обицовки, в модерните  минималистични домове те могат да поставят оригинален акцент.

Оригинални осветителни тела или окачени тавани с формите си също могат да допринесат за хармоничното вписване на белите мебели в общата интериорна концепция.

По пътя към търсеното вдъхновение за преобзавеждане след планирания пролетен или летен ремонт, моля, спрете за малко на нашата спирка “Галерия” – твърде е вероятно някоя от 16-те идеи да е онази, която дълго сте търсили!

 

Галерия:

 

 

 

 

……………………………………….

 

Споделете тази публикация

Post Comment