Здраво стъпил върху… под от керамични плочки

20 идеи за интериори на дневни с подове от керамика

 

“Здраво стъпил на земята!” – този израз има съвсем друго значение, определящо черти на характера на даден човек, но когато стана въпрос за подове и подови настилки, неизвестно защо, изникна подобна асоциация…

Да се надяваме, че не се дължи само на високите температури навън, при които наистина си е удоволствие да се разхождаш у дома (в офиса просто няма как…), по хладния под от теракота, мрамор или гранитогрес!

Или защото „теракота“ (Terra cotta) означава на практика  „изпечена земя“?!

Да, всъщност това беше същинската идея, до която стигнахме по доста заобиколен път – какво е значението на този тип подови настилки за интериорните решения на дневната?

Защото когато става дума за интериорен дизайн на дома, нищо не оказва по-голямо въздействие или добавя още повече стойност към жилищния интериор от качествените подови настилки.

Плочки или паркет? Този въпрос са си задавали и ще продължават да си задават много хора – новодомци или пък смелчаци, взели решение да участват в поредния сървайвър, наречен “Домашен ремонт”!

Всички видове подови настилки имат своите предимства и съответно – известни недостатъци, които  специалисти многократно  са коментирали, и едва ли точно ние можем да решим този спор…

Но също така не можем да пренебрегнем фантастичната издръжливост във времето и лесна поддръжка на подовете от керамични плочки.

Както и вече почти безграничното предлагане на нови варианти на цветове и модели, с които производители и дизайнери  правят избора все по-труден!

Докато килимите трябва да се сменят на около десетина години, а много често същото изисква и паркетът (или поне някои видове), то керамичните плочки могат да запазят красотата си десетилетия наред.

Почистването на подовете от керамични плочки е не само лесно, но и с ниска цена – в това твърдение ще ни подкрепите всички, нали?

С помощта на този тип подов материал безпроблемно може да се изгради хармонично единство между дневната зона и терасата, балкона или зимната градина, без да се налага поставянето на съединителни прагове.

Да не говорим, че и за най-колебаещите се, дилемата  “паркет или плочки”  има решение – подови плочки с натурален дървесен ефект. Хем паркет, ама не съвсем…

Със сигурност  е ясно едно – подовите керамични плочки дават възможност за реализирането на всяко креативно дизайнерско хрумване, защото се предлагат в невероятно разнообразие от цветове, модели и размери!

И още – те са едно изненадващо рентабилно решение за подови повърхности, което може да влезе във всяка схема на семейния бюджет.

Важно е едно:  за да се постигне добре интегриран и хармоничен интериорен изглед на цялото жилище, да се подберат  плочки, които да отразяват конкретно търсения стил и дизайн.

Както и добри идеи, разбира се! Доза вдъхновение в тази посока можете да откриете и в нашата галерия – тя е на ваше разположение!

 

Галерия:

 

 

 

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

 

Споделете тази публикация

Post Comment