Да живееш в банята? А защо не?!

Баня на графичен дизайнер в Ню Йорк

 

Проектът, който представяме, бе отличен в категорията „Моята баня – това съм Аз!” на конкурса “Ideal Standard Баня на годината 2012” със специална поощрителната награда.

Негов автор е Петър Траянов – студент по Архитектура в УАСГ, а ето какво сподели той за идеята и концепцията на проекта си:

„Интериорът на тази баня е вдъхновен от ежеднението на млад графичен дизайнер, живеещ в Ню-Йорк. Той обича живота и се наслаждава на всеки един момент от него.

Артистична, смела, свежа личност с модерно мислене. Човек, влюбен в светлините и нощния живот, който харесва динамиката на града, но не желае да я пренася в апартамента си.

Обича да търси нови свежи идеи и да се вдъхновява от огромната си колекция от книги и списания. Той е човек, търсещ баланса между динамиката около себе си и вътрешното спокойствие и удовлетворение.  И все още се опитва да открие кое му допада повече – утринната свежест или нощната мистерия…

Съвсем логично, начинът на живот на собственика намира отражение и в интериорното решение на банята.

Той предпочита модерна и удобна вана пред душ-кабина – ваната е мястото, където би искал да прекара всяка една минута, отделена за релакс.

Банята е интерпретирана като част от активното жилищно пространство чрез изразения тесен контакт със спалнята. Между двете строго лични пространства е ситуиран кът за сядане, в който младият дизайнер може необезпокояван да се отдаде на творчески пориви.

Балансът между динамичния начин на живот в „града, който никога не спи” и спокойствието в атмосферата на дома е постигнат чрез използваните контрастни цветове в обзавеждането, противопоставянето на мекотата на дървото с блясъка на полирания бетон на пода и стените, артистичната игра между строги геометрични и авангардни футуристични форми.

Подова свободностояща лампа осигурява необходимата насочена светлина при четене, а вградените лунички на окачения таван със скрити в контурите си LED ленти създават вечер различна атмосфера в зависимост от съответното настроение на собственика.“

 

Галерия:

 

 

Продукти с марка IdealStandard, използвани в проекта:

Мивкa Imagine; Шкаф Imagine; Конзолно биде Moments

Смесител стоящ за биде Attitude; смесител стоящ за кухня Attitude

Конзолна тоалетна чиния Moments с вградено казанче и аксесоари

Вана Soft 180 x 180 см със смесител от серията Moments с въртящ се чучур

Огледало от серията Soft

 

 

Седалки и капаци за тоалетни чинии във WC –  в магазин Жилища 
Мебели за баня от дърво 
 • Imagén:

  199,00 лв.
 • Imagén:

  570,00 лв.
 • Imagén:

  318,00 лв.
 • Imagén:

  213,00 лв.
 • Imagén:

  279,00 лв.
Етажерки и поставки за баня
Четки за тоалетна 
Мивки за баня
Аксесоари за баня – BLOMUS
Смесители за мивка в баня
 • Imagén:

  99,00 лв.
 • Imagén:

  209,00 лв.
 • Imagén:

  179,00 лв.
 • Imagén:

  109,00 лв.
 • Imagén:

  329,00 лв.
Поставки за WC хартия

Споделете тази публикация

Post Comment