Еклектичен диалог в проект на баня 4.5 кв. м

С емоцията на дървото и практичността на керамиката

 

В специално място като банята всеки един детайл трябва да бъде перфектно избран, за да се радва човек на истински уникални преживявания. Но когато наред с необходимото вдъхновение се подходи и с момент на изненадата, ефектът е поразителен!

Да, естествено, че всеки обича приятните изненади, но тази, която виждате в интериорния проект на баня, чийто автор е  дизайнерът инж. Даниела Костова от Jessica, наред с всичко останало, разкрива и една голяма тайна – как емоцията на дървото  се слива с всепризнатата практичност на керамиката!

Защото  новата колекция Lariх на Аriana  Ceramica, заложена в проекта, разказва визуално как дървото е вдъхновило еволюцията на керамиката.

Проектът е на стандартна баня с размери 1.80 х 2.50 м, но стандартното тук са наистина само размерите!

Уникалният характер на това пространство се дължи както на стенната и подова керамика от колекцията Lariх, така и на всеки един от останалите компоненти в проекта.

Изцяло ново естетическо преживяване създават плочите с дървесен ефект, чрез който италианският производител доказва, че за творческия дух граници няма!

Колекцията, която бе представена на пазара през септември 2012 г.,  показва нагледно как усещането за топлина на дървото се присъединява към доказаната функционалност на керамиката.

Особено впечатляващ е декорът на плочите с изпъкналия си релеф, който подчертава натуралното излъчване на дървото, еволюирало в керамика.

Не по-малко ефектно е присъствието на металната мивка от серията Bowll на Roca, която е монтирана върху специално проектиран плот.

Душ-кабината със стъклени врати, двустранно отварящи се, е произведена по индивидуални размери по поръчка. Модерният дизайн на душа е не само визуално  елегантен, но и създава на практика усещане за истински водопад от освежаващи струи вода при използване.

Тоалетната е с вградена в стената структура, а вградените на тавана лунички и осветителното тяло с насочено осветление над голямото огледало подчертават ефекта, възпроизведен от изненадващата визия на керамиката.

Колекцията Lariх може да създаде уникален характер на банята, но и не само – подовата и стенна керамика могат да бъдат приложени и във всяко друго помещение на жилището.

В дневната, трапезарията, кухнята, антрето, терасата или вътрешния двор, на пода или на стените, емоционалният заряд на дървото чрез декорацията с тези плочи създава специално пространство, в което доминира чара на природата, пресъздаден с помощта на съвременния дизайн.

Дървото със своите качества винаги е бил предпочитан материал както за интериорни, така и за екстериорни решения, но чрез колекцията Lariх миналото се среща по блестящ начин с бъдещето.

Плочите се предлагат в различни размери: 20х80, 20х40, 60х60, 13.5х80, както и в голяма гама цветови оттенъци на дървесен натюрел, което предполага създаването на невероятно впечатляващи подови геометрични композиции.

В резултат подовите настилки предизвикват не по-малко възхищение от същинските произведения на изкуството.

Живот в стил с грижа и в хармония с природната среда – това са обещанията, които дава и изпълнява колекцията керамика Larix.

 

 Галерия:

 

Пълната гама на колекцията Larix, както и всички други компоненти, включени в интериорния проект на представената  баня, можете да откриете в шоу-рума на компанията Jessica на адрес:

гр. София

бул. Ботевградско шосе, № 229

тел: 02/945 44 85, 945 11 25

e-mail: office@jessica.bg

http://www.jessica.bg

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment