Тънка лилава линия в интериора на модерно жилище

Проект на апартамент с обща площ 70 кв. м  за младо семейство

 

В различни етапи от живота си всички рисуваме в мечтите си различни  прекрасни картини на своя идеален дом, но когато става въпрос за първото самостоятелно семейно жилище, образът на „домашната крепост” е сякаш изтъкан от много повече емоции.

Няма как да бъде иначе – всичко в началото на съвместния път, който всяко семейство планира да извърви през дългите години на щастие и любов, следва да бъде възможно най-доброто, като това с особена сила се отнася за онова пространство, което с топлота и обич наричаме свой дом!

Интериорният проект, който ви представяме, е именно на първото самостоятелно жилище на младо семейство. Апартаментът е ново строителство, с обща площ 70 кв.м, а как мечтите на младите собственици се „обличат” в цвят, комфорт и функционалност, ни разказа авторът на проекта – интериорният дизайнер Мила Баларева:

„Проектът включваше изготвяне на интериорно решение за антре, кухня, трапезария, дневна и спалня. Задачата ми беше да създам интериор, който да е уютен, модерен и да притежава свеж акцент. Избрах комбинация между естествен дъб фурнир за внасяне на нотка уют, бял МДФ гланц за създаване на усещане за свежест и светлина, и лилав цветен акцент във всяко едно от помещенията за колорит и индивидуалност.

Дневната, трапезария и кухнята са общо помещение и са изцяло решени в един стил.

Кухня

Кухнята е с изчистен дизайн, като повечето уреди са скрити, за да се запази цялостната линия.

Използвани са дръжки, изработени изцяло от дъб фурнир и бял МДФ гланц, както за кухнята, така и за трапезарния шкаф.

Кухненският остров бе предпочетен от клиентите ми като допълнителен работен плот и въпреки че мястото не е голямо, внася допълнително удобство в него. Той е акцентиран от опънат светещ таван, който да почертае и обособи кухненският кът. Използвани са механизми, които да допринесат за удобството на домакинята.

 

Дневна

Дневната е преградена от малка библиотека, отделяща зоната за хранене от къта за почивка.

За дизайна на общото помещение реших да използвам една от стените за акцент. На нея наредихме декоративен врачански камък и поставихме два панела с цветно лилаво стъкло, които са монтирани върху гипскартон и подчертани с дискретно топло осветление.

 

Спалня

Спалнята е решена спрямо нуждите на клиента и е издържана в стила на цялото жилище.

Леглото е изцяло тапицирано с еко кожа. В дизайна на окаченият таван е заимстван елемент от гардероба, подчертан със скрито осветление.

Цветовото решение на спалнята е съобразено и в хармония с останалите помещение. Нотка романтика внася изработеният по поръчка тапет орхидея.

 

Антре

Тъй като антрето е твърде малко като обща площ, заложих само на комбинацията  от бял, лилав гланц  и огледало за постигане на оптическо уголемяване на пространството.

Поставих изцяло огледална стена, разделена на четири квадратни пана с леко загатнат цветен елемент в единия край, който по никакъв начин не се натрапва, а създава една романтична и нежна нотка на иначе геометрично решеното от мен антре.

В помещението имаше и колектор, който трябваше да скрием. Затворихме го в кутия, изцяло изработена от бял гланц с вратичка с пуш механизъм, като по този начин осигурихме добра визия и лесен достъп за обслужването му.

На стената проектирах осветително тяло, като подобно използвах и в спалнята като нощни лампи”.

Сред стените на това прекрасно модерно жилище щастието и любовта ще са на сигурно място – ние искрено вярваме в това!

 

Галерия:

 

 

За контакти:

Мила Баларева – интериорен дизайнер
тел: 0884 82 81 01, 0898 911 888
e-mail: mbalareva@abv.bg, mbalareva@mail.bg

 

 

……………………………………….

Споделете тази публикация

Post Comment