ЖИЛИЩА

Интериор ДекорацияИнтериорни проектиИнтериорен дизайн

Едно пространство – много функции!

Интериор на малък апартамент в Белград

 

В модерното ни съвремие малките жилища не са никак рядко явление – обратното, голяма част от всички ни обитаваме точно такива… А да разположиш в ограничената квадратура на дома си всичко, за което си мечтал, е равностойно на задача от най-висшата сфера на математиката и геометрията, нали?

Интериор на малък апартамент в Белград

Обикновено казваме, че в такива случаи собствениците се изхитряват да приложат всичко чуто или видяно някъде, съчетано със собствена фантазия, за да се получи добър и удовлетворяващ както очите, така и задължителната практичност, резултат!

Кът за отдих с мека мебел

Всичко това важи в пълна степен не само за нашенската си българска действителност, но и за интериора на апартамента, разположен в столицата на Сърбия – Белград.

Автор на интериорния дизайн е арх. Biljana Turanjanin Pujo от студио PUJO.RS, а най-главната особеност на жилището е, че спалнята визулно присъства в общия пространствен обем, но и същевременно е… съвсем самостоятелна!

Спалнята е отделена със стъклена преградна стена

А това е станало съвсем възможно чрез използването на стъклена преградна стена, отделила функционално мястото за сън, а атмосфера на уединеност и интимност се постига чрез плътни щори – тип роло.

Кухнята и къта за хранене

Дневната зона включва всички необходими кътове – за готвене, хранене и отдих, а цветовата концепция е основана на бяло и сиво с лилави акценти.

Странният на пръв поглед сив правоъгълен блок непосредствено до кухнята, облицован с плоскости от лакиран МДФ, крие една друга тайна – тук са разположени вграден гардероб и отделен килер с достатъчно място за съхранение и пералня.

Тапети с флорални мотиви

Фактът, че остават първоначално незабележими, се дължи на модерните „невидими” брави на вратите. На стената в антрето, срещу гардероба, е поставено голямо огледало, което опически удължава височината и ширината на малкото пространство.

Голямата квадратна маса побира 8 души

Квадратната маса за хранене е достатъчно голяма и може да предложи гостоприемството си на 8 човека. В тази част на дневната зона интересен акцен е поставен чрез тапетите с флорални мотиви в сиво и бяло, хармониращи на общата цветова концепция на жилището.

Общ поглед

В къта за отдих е разположена мека мебел в наситено тъмно лилаво, което придава цветен полъх в пастелната иначе картина. Подът е от светъл ламиниран паркет, а стената с медийния кът е оцветена в сиво.

Стената с медийня кът е решена в сиво

Спалнята или по-точно мястото за сън, както споменахме, е отделено със стъклена преградна стена и врата, а в близост до леглото е организиран малък работен кът, който изпълнява функцията и на тоалетка.

Поглед от антрето

Тъй като гардеробът е изнесен в антрето, е ясно, че поради съвсем ограниченото пространство, тук няма място за други шкафове за съхранение с изключение на нощните шкафчета.

И за да не останете с впечатление, че това жилище е предназначено за семейство без деца, ще поясним, че в апартамента има и детска стая, която не е била проектирана от студио PUJO.RS.

В нашето динамично ежедневие може и да нямаме необходимост от прекалено много жилищно пространство, но уютът и функционалността са задължителни – интериорът на този дом е нагледно доказателство, че това е напълно постижимо!

 

Галерия:

 

www.pujo.rs

 

 

Facebook Коментари


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

Избор на редактора - категория Интериор

 

 

 

ИнтериорДекорацияИнтериорни проекти


 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2018 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност