Килимите – важен интериорен акцент

Пролетта е сезонът, през който всички се замисляме какво можем да променим в жилището си. Мебелите обикновено не избираме само за една година, ремонт на подовете или стените също правим на по-голям период от време. Тогава остава да се спрем на нещо, което няма да ни коства много време и средства, за да го сменим.

И защо това да не бъде килимът?!

Килимът е елемент от дизайна на почти всеки интериор, способен визуално да обедини съвършено различни елементи от обзавеждането.

Килимът е елемент от дизайна на почти всеки интериор Килимът е елемент от дизайна на почти всеки интериор Килимът е елемент от дизайна на почти всеки интериор

Новият килим ще промени рамката на интериорната картина в жилището – спокойно можете да влезете в ролята на художника, резултататът си заслужава!

  

Трябва да си изясните дали ще купувате елемент за обзавеждане или произведение на изкуството. Така ще прецените и
средствата, които ще са необходими за него. Защото на пазара днес се предлагат невероятно много видове като размери и изпълнение модели – това разнообразие може да затрудни избора.

Практиката показва, че изборът на килим се определя от общото цветово решение на жилището като предпочитанията
са към модели с модерен дизайн, изчистени от орнаменти, преобладаващи пастелни тонове. За да се постигне промяна на помещението, общото цветово звучене на пространството може да се запази, но текстурата, шарките и размерът на килима определено ще направят по-различно излъчването. А има и друг вариант – да се избере килим със съвсем контрастиращ основен цвят, който няма начин да не създаде нова атмосфера с присъствието си.

  

Килими в ярки цветове създават и въздействащ декоративен акцент, когато за интериорното решение на помещението са предпочетени пастелни меки тонове. Ефектното цветно петно привлича погледа, освежава спокойното излъчване на обзавеждането в ненатрапчиви тонове, създава динамика в пространството.

Класически или модерни, правоъгълни или кръгли, един голям или няколко по-малки – изборът на конкретно решение за килим зависи от индивидуалните предпочитания.

Споделете тази публикация