История за ново жилище и нестандартни ефекти

Интериорен проект на апартамент 84 кв. м в гр.  София

 

Много често и по различни поводи сме повтаряли, че във всеки недостатък може да се открие потенциал, който да го превърне за околните в умишлено търсен ефект, но тук това можем да ви го покажем и нагледно!

Интериорният проект, който ви представяме, е на апартамент ново строителство с площ 84 кв.м в София, а негов автор е интериорният дизайнер Мила Баларева.

Как недостатъците на пространството могат да се превърнат в заслужаващо аплодисменти предимство, ни разказа самият дизайнер:

“Създадох този проект за млад мъж, който противно на очакванията, че мъжете предпочитат само тъмни тонове, ми позволи да използвам и свежи акценти в новото му и вече самостоятелно жилище. Апартаментът е с обща площ от 84кв. м.

Използваните материали са МДФ дъб фурнир, МДФ бял гланц, огледало и на места МДФ боя гланц в зелено. Цветни акценти в главните помещения са лампите, една част от които са изработени от ковано желязо и са оцветени в нюанс бордо.

Кухня

Всички кухненски уреди са скрити с изключение на хладилника.

Кухненски остров с бар-плот и високи столчета оформят кът за бърза закуска или вечеря.

Дневна и трапезария

Желанието на клиента бе в дневната задължително да има бар – за тази цел в един от ъглите е позициониран шкаф, в който са скрити хладилник и мивка с цел да се улесни домакинът при провеждане на домашни партита.

В средата на дневната, в резултат на архитектурното решение, се намира носеща колона, която определено пречеше на погледа към големите френски прозорци, през които човек може да се наслаждава на прекрасна гледката към Витоша.

Моето решение бе да скрием по някакъв начин този недостатък като я облепихме с огледала от всички страни, превръщайки дефекта в ефект, защото в нея се отразяват околните повърхности, а светлината се пречупва и отразява по интересен начин пространството.

Акцентът в стаята падна върху стената, на която разположихме телевизора и шкафа под него. От едната страна позиционирах библиотека и тъй като не исках да изглежда тежка като конструкция, я олекотих със стъклени рафтове.

Разделителните страници на стенната библиотека имитират дървени греди, които преминават и по тавана.

Антре

Настилката в антрето е гранитогрес в керемидено червено. Тук отново  използвахме осветителни тела от ковано желязо, но този път в бяло.

Антрето е също с модерна визия, в синхрон с другата част от апартамента.

Използвани са същите материали за мебелите, като е добавено скрито осветление за паното-закачалка и декоративен камък за рамката на огледалото.

Спалня

Спалнята във всяко жилище е място за спокойствие и почивка след дълъг изморителен ден.

Точно поради тази причина избрахме с клиента ми ненатрапващи и излъчващи спокойствие цветове – бяло, светло сиво, светло синьо към сиво и ПДЧ с дървесен декор.

Изискването беше да има и работен кът с малка библиотека.

Спалня за гости

Апартаментът има още една стая, която на този етап моят клиент реши да превърне в гостна.

Една от стените направихме с тапет по поръчка, а другите оставихме в бял латекс. Мебелите са от ПДЧ с дървесен декор в съчетание с огледало и бял гланц ПДЧ за гардероба, който е с плъзгащи врати.

 

Галерия:

 

За контакти:

Мила Баларева – интериорен дизайнер
тел: 0884 82 81 01, 0898 911 888
e-mail: mbalareva@abv.bgmbalareva@mail.bg

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment