Когато слънцето дари с целувка морския бряг…

Интериор-реализация на апартамент с площ 80 кв.м

 

Всички обичаме слънцето, но в това твърдение няма нищо ново, нали? Че какъв ли би бил животът ни без неговите ласки и топли целувки – е, може би не съвсем горещи през студените месеци, но все пак, и в най-споделената любов не винаги всичко е безоблачно…

Интериор на апартамент със средиземноморска атмосфера

Всъщност, по-добре да не навлизаме в темата „ако… яркото огнено чудо не ни навестяваше всеки ден“, защото рискуваме да изпаднем в тъжни размисли, а искахме по-скоро да покажем какво се случва, когато слънцето изпраща поздрави и дарява ласкави целувки – такива, с които създава винаги радост и настроение… в интериора на едно столично жилище!

Стените са решени в слънчево жълто

Апартаментът с площ 80 кв.м, чиято интериорна реализация ви представяме, се намира в един от  южните квартали на гр. София в нова жилищна сграда – една от многото, които модерното съвременно строителство създаде в последните години.

Но точно по тази причина, за да се елиминира гледката, която столичният градски пейзаж разкрива през прозорците, собствениците се доверяват на професионалистите от  „Моми Студио”.

Старинни реставрирани мебели "Тонет" са поставени в трапезарията

Дизайнерите приемат предизвикателството да създадат интериор, наситен с духа на  безкрайна лятна ваканция, а отправна точка в концепцията на жилището става  любовта на собствениците към топлото  Средиземно море.

Кътът за хранене е непосредствено до кухнята

Избраните цветове в интериорното решение  са ярки, предимно в слънчеви тонове, създаващи постоянно ваканционно усещане, а обзавеждането на апартамента е с характерни за Средиземноморието детайли плюс известна доза аристократизъм и класика.

Кът за хранене със столове "Тонет" и полилей от ковано желязо

Конструктивна промяна на разположението на помещенията в апартамента не се налага.
Логичният избор на цветовете – топли като средиземноморското слънце, земни като пясъците на плажовете и разбира се, отблясъци на морето, които се виждат по стените в спалнята, създават една позитивна и изпълнена с хармония атмосфера.

Кухнята е разположена ъглово с прилежащ кухненски остров

Мебелите в апартамента са произведени изцяло по проект на студиото. Реставрираните оригинални столове и двусед „Тонет”, закупени от прадядото на собственика през началото на миналия век от Виена, намират своето точно място в трапезарията и спалнята.

Гърбът на кухнята е с метализирани мозаечни керамични плочи

Като материали и детайли в интериорната картина се намесват кованото желязо по корнизите, полилеят в дневната и леглото в спалнята на родителите.

Усетихте ли средиземноморския дух?

Друг характерен детайл от средиземноморската архитектура, който е използван тук при оформлението на  вратите на гардеробите, са белите капаци на прозорците в типичните средиземноморски къщи.

Стените в спалнята са интериорно отражение на морската синева

Интериорният текстил носи посланието за безкрайна ваканционна атмосфера

Детската стая е изпълнена в свежи и също топли цветове, стимулиращи детското въображение.

Детската стая е в слънчево жълто и свежо зелено

Банята е решена отново в меки земни тонове, а в обзавеждането са използвани тиково дърво за шкафа на мивката и рамката на огледалото.

Топли пастелни земни тонове са избрани за стенната и подова керамика

Ваната  е отделена със стъклена преграда. Тоалетната е с вградена арматура, а щорите са в унисон с останалото обзавеждане с дървесния си натюрел.

Шкафът под мивката и рамката на огледалото са от тиково дърво

Равносметката от своята работа, която дизайнерите споделят с усмивка, е следната:

Собственикът е толкова доволен от крайния постигнат резултат, че възкликва: „Толкова ми харесва жилището ни, че често не ми се иска да излизам от него…”

 

Галерия:

Фотограф: Добрин Добрев

За контакти: „Моми Студио”

Антония Стефанова Саранеделчева – интериорен дизайнер

тел.: 0888 973 692, e-mail: momi.studio@yahoo.com

www.momistudio.com

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment