ЖИЛИЩА

Интериор ДекорацияИнтериорни проектиИнтериорен дизайн

С усещане за вкусен шоколад

Интериор на апартамент в Москва

Вероятно ще решите, че имаме твърда богата фантазия, за да определим интериора на този апартамент като усещане за богатия вкус на истински шоколад, но визуалното ни възприятие някак си неусетно тръгна в тази посока.

Може би заради наситените шоколадови тонове на обзавеждането или просто заради удоволствието, което човек изпитва от вкуса на шоколада,  в този случай да е напълно съизмеримо с възхитителната интериорна концепция – ще оставим да  решите сами…

Интериорът на това жилище с обща площ 140 кв. м, намиращо се в руската столица, е завършен съвсем скоро от  интериорно студио Geometrix Design. Апартаментът разполага с просторна дневна зона, родителска спалня, детска стая и 2 бани.

Цветовата схема от топли и плътни тонове, както и смели контрасти, създава невероятно уютна и спокойна атмосфера, в което всеки може да се увери дори от пръв поглед.

В дневната зона са структурирани отделни функционални кътове. В зоната за отдих удобна мека мебел в шоколадово кафяво е разположена срещу телевизионния кът, а ярък акцент внасят въртящи се фотьойли в ярко жълто, които позволяват  в зависимост от предпочитанията, гледане на телевизия, четене или просто човек да се наслаждава на панорамната гледка през прозореца.

Голямата маса за хранене е разтегателна, а окачените осветителни тела над нея създават необходимия уют и комфорт при събирането за вечеря на семейството и техните гости.

Интерес предизвиква оформлението на кухненския кът – снежнобяла кухня е разположена на фона на декорирана с графитеносив изкуствен камък стена. Ъглово разположеният бар плот предполага достатъчно пространство за сутрешна закуска или разтоварващо питие привечер.

В антрето е поставена етажерка с геометрична структура за съхранение на книги, чанти  и дребни вещи.

Стилът на интериорното решение на спалнята е доста лаконичен: нежните пастелни цветове спомагат за незабавното отпускане и пълноценна почивка. Леглото, както стената зад него, са облицовани с меки кожени панели.

Основната баня е обзаведена с ъглова вана, под и мебели от тъмно дърво, но най-забелязващи се са фигурите, “изрисувани” чрез мозайка по стените, подчертани и от вграденото скрито осветление на тавана.

Детската стая, предназначена за 2 малки момчета,  е може би най-запомнящото се място в апартамента. Декорираната като пъзел в ярки цветове стена веднага привлича погледа и то почти толкова силно, колкото и стената за игра, вляво от нея.

Тази конфигурация е изработена по специален проект на дизайнерите и служи като система за игра, съвместява функциите на гардероб и на TV кът.

Отворените кръгли участъци с различна големина са идеални за прибиране на играчки, а в центъра на стената е разположена стълба, водеща до „покрива“ на гардероба, покрит с меки възглавници: там може просто да се поседи и почете, а защо не и да се разположи генералният щаб на момчешката армия?! Всъщност, до там може да се стигне също като се използват кръглите отвори и окаченото в единия край на игралната стена въже.

В цветовата концепция на това помещение дизайнерите са заложили на портокалово оранжево и нюанси на сивото, но когато малките палавници пораснат, ярките акценти в панелите на стената-пъзел биха могли да бъдат заменени с по-неутрални, за стане излъчването на интериора по-спокойно.

Е, сега вече  ще се съгласите ли с нас, че сетивното въздействие на интериора на това жилище е напълно съизмеримо с удоволствието и насладата от един голям и вкусен, вкусен шоколад?!

Галерия:

 

Facebook Коментари


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

Избор на редактора - категория Интериор

 

 

 

ИнтериорДекорацияИнтериорни проекти


 

Абонирайте се за RSS канал

НОВИ ПРОДУКТИ - магазин ЖИЛИЩА
thumb


thumb


thumb


 

Печка на твърдо гориво

Сгъваемо легло - Como

Тавански стълби - различни модели

Декоративни тухлички

Декоративни камъни

   

Горивни камери за камини

Горивни камери за камини

Декоративни пана

Декоративни панa - XPS 3D - за стени и таван

Простори

Честър - кожено кресло

Капаци за WC

Дървени градински мебели
Дървени градински мебели

  

 

Покривни прозорци

Капандури

Стъклени тухли

Стъклени тухли - размери 19 x 19 x 8 см и 19 x 9.4x 8см

Импрегнатори за дърво

Импрегнатори за дърво

Биокамини

Облицовъчен камък

Етажерки и поставки за баня

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност