Красивото черно – винаги актуално в интериора

Елегантност и шик – другото наименование на черния цвят

 

Цветовите модни тенденции могат да идват и да си отиват, но класическото черно никога не изчезва от интериорната палитра на дома.

Махалото на кралицата „мода“ може да се люлее от класическите цветови съчетания  към екстравагантния съвремен шик, но едно нещо си остава неизменно същото: в картината на елегантността винаги присъства черно!

А най-добрият съюзник на черното при изграждане на интериорни концепции, естествено, е бялото.

Черно и бяло винаги е била опияняваща цветова комбинация,  създала някои от най-красивите творения в почти всички форми на изкуство по света.

Причините за това са две: първо – простота и второ, пропорционално и балансирано използване.

Това е много важно условие и ако планирате да постигнете изключително прост, но в същото време зашеметяващ ефект, тогава трябва сериозно да помислите за тези два цвята.

В своята същност черното и бялото са чисти тонове и няма място за компромиси по този въпрос. Ако комбинирането им се извърши правилно, резултатът е  много изчистен интериор, който да изглежда направо брилянтно.

Все пак, трябва да се има предвид, че е  важно да се акцентира върху баланса на цветовете още от самото начало.

Бялото като цвят на фона е лесен избор, а после трябва да се открие уместното включване на черното в интериорното уравнение.

Тъй като черно-бялата концепция в интериора на мнозина може да се струва доста претенциозна и хладна като излъчване, на помощ могат да се притекат и акценти в по-ярки цветове, които да омекотят драматичното излъчване на класическия дует.

Дори и да ви липсва достатъчно смелост, за да се доверите изцяло на съюза на луксозното черно и нежното бяло, напълно е възможно отделни детайли от интериорните идеи в нашата галерия да ви спечелят на своя страна при планирането на някой следващ ремонт!

 

Галерия:

 

 

 

 

……………………………………….

 

Споделете тази публикация

Post Comment