Странният случай на едно семейство и жилище на 2 етажа

Интериорен дизайн и реализация на ½ дом в Бургас

 

Няма нищо странно в това едно семейство да обитава 2 жилищни етажа, когато става въпрос за къща, но случаят, който представяме тук, е доста по-различен и може би мъничко странен!

Защото семейството наистина е едно, а живее на 2 етажа в стара жилищна сграда в центъра на гр. Бургас, близо до главните пешеходни улици – „Александровска” и „Богориди”. И жилището не е мезонет, а  се състои от два малки апартамента, разположени на два етажа, един под друг, но подходът към всеки от тях е откъм основното стълбище!

Така при стеклите се обстоятелства собствениците определят дневната зона и детската стая за учене и игра да бъдат на единия етаж, а спалните помещения на следващия. Сигурно понякога това си има и известно неудобство, но така се случват нещата и във всяка българска еднофамилна къща с външно стълбище, нали?

Автори на интериорното решение на тази ½ от жилището, което представяме, са архитектите от ателие “Вертикали”, създали и ръководили последващата реализацията.

Тази част от жилището е с площ от 54 кв.м и включва антре, кухня, трапезария, дневна с мека мебел и TV-модул, детска стая, баня и тоалетна.

И отново ще подчертаем – в този  апартамент няма спални помещения, те са на горния етаж.

Тъй като кооперацията не е ново строителство, височината на помещенията е  2.9 м. От входната врата се влиза в антре, което е пространствено и визуално обвързано с дневния кът за отдих, трапезарията и кухнята.

В къта за отдих в отворената дневна зона са разположен TV модул, мека мебел с ниска холна маса, гардероб и шкаф с частично открити рафтове. Цветовата концепция включва бяло, синьо – все пак морето е твърде близо, и дървесен декор от естествен дъб. Подът е ламинат в същия натюрел.

Кухнята и трапезарията са решени в едно помещение със самостоятелен телевизор.

Кухненските мебели са в бяло, пролетно зелено и отново с елементи от естествено дърво.

Гърбът на кухнята е от принт-стъкло с флорални мотиви в бяло и зелено. Уредите са вградени.

В къта за хранене е поставена бяла маса и столове с тапицерия в същото свежо зелено като на кухнята.

Детската стая, която на практика е помещение за подготовка на уроците на двамата обитатели, е дълго и тясно пространство.

Ъглово до прозореца е разположен двоен плот – за две работни места. Голям гардероб предоставя достатъчно място за съхранение на вещи и дрехи.

Композицията от стенни шкафове и открити етажерки в бяло и ярки акценти създава свежа, но и творческа атмосфера. До гардероба, в ъгъла на стаята е изградена дървена катерушка за активно оползотворяване на свободното време на децата. Към детската стая има и самостоятелна баня с тоалетна.

Странно или не, тази половина от жилището предоставя всички необходими удобства и уют на своите обитатели – там някъде, в центъра на Бургас!

Галерия:

За контакти:

Архитектурно ателие Вертикали

арх. Ивайло Симеонов – 0885 410 318

арх. Цветан Симеонов – 0885 410 318

vertikali.bg

 

Продукти в магазин Жилища 

……………………………………….

Споделете тази публикация

Post Comment